ACNEWS

Büntethető lesz a kéretlen dick pic

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egységesen büntethetővé tenné az unió az online elkövetett szexuális erőszakot - a nők és a családok erősebb védelme érdekében.
Hirdetés
Ad image

A kidolgozott irányelv büntethetővé teszi a nők elleni fizikai erőszakot, valamint a pszichológiai, gazdasági és szexuális erőszakot az egész EU-ban online is.

A számítógépes erőszakot új szabályok alapján kriminalizálják majd, hogy segítsenek az áldozatoknak azokban az uniós tagállamokban, amelyek nem rendelkeznek külön szabályozással – írja a CyberNews.

A bejelentés szerint a kibererőszak legelterjedtebb formái válnak büntethetővé, beleértve az intim képek, péniszportrék (dick pics) nem konszenzusos megosztását (beleértve a mélyreható hamisítványokat is), a kiberbéli zaklatást, a kibernetikai zaklatást, a nőgyűlölő beszédet és a „kibervillantást”.

„Ez fontos lépés a valós világbeli erőszak számos formája ellen, de elsősorban az online világban hoz jelentős változást azáltal, hogy a kibererőszak bizonyos formáit kriminalizálja” – mondta Věra Jourová, az értékekért és átláthatóságért felelős alelnök.

„Az intim képek – beleértve a mesterséges intelligencia által generált képeket is – beleegyezés nélküli megosztása mentális egészségügyi problémákhoz, szélsőséges esetben akár öngyilkossághoz is vezethet. A kibernetikai zaklatás kiírtja a nőket a nyilvános térből. Ez az irányelv biztosítaná, hogy az ilyen gyáva viselkedés elkövetői ne maradjanak büntetlenül” – tette hozzá.

„Az online erőszak exponenciális terjedése és drámai hatása miatt sürgősen foglalkozni kell ezzel a kérdéssel” – olvasható az EU Bizottság közleményében.

A mesterséges intelligencia által generált mélyhamisítványok nemrégiben járványszerű méreteket öltöttek, és széles körű médiafigyelmet kaptak, miután Taylor Swiftről készült képeket terjesztettek a közösségi médiában.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés