ACNEWS

Burkolt tévéreklámok miatt figyelmeztetett a médiatanács

Burkolt építőipari reklámok miatt figyelmeztetett két körzeti televíziót a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, egy harmadik ellen pedig eljárást indított. A grémium több rádiós frekvenciapályázattal kapcsolatban hozott döntéseket, például nyertest hirdetett két vidéki rádiós pályázaton - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

    

Hirdetés
Ad image

Burkolt építőipari reklámok miatt figyelmeztetett két körzeti televíziót a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, egy harmadik ellen pedig eljárást indított. A grémium több rádiós frekvenciapályázattal kapcsolatban hozott döntéseket, például nyertest hirdetett két vidéki rádiós pályázaton – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

    

A közlemény szerint a Kölcsey TV és a Somogy TV szolgáltatóit burkolt reklámozás miatt figyelmeztette a tanács, amiért az ÉPI-TECH Magazin egy-egy augusztusi adásában a műsorban bemutatott építőipari vállalkozásokról olyan többletinformációkat tett közzé, amelyek a reklámokra jellemző módon segítették a népszerűsítést. Emellett a magazinműsor egy szeptemberi adása és annak ismétlései kapcsán a termékmegjelenítési szabályok vélhető megsértése miatt is eljárást indít a testület a Hegyvidék Televízió szolgáltatója ellen – tették hozzá.
Bejelentés alapján sajtóterméket is vizsgált a grémium, amelynél nem indít eljárást: a Hirado.hu „Káosz, szenny, dugók – Küldjön fotót a lepusztuló Budapestről!” és az „Ellepték a drogosok és a hajléktalanok a buszmegállókat – Küldjön Ön is fotót a lepusztuló Budapestről!” című szeptemberi cikkeivel kapcsolatban nem merült fel jogsértés. Az írások a fővárosi közterületeken tapasztalható állapotokat mutatták be, a megjelent fotók illusztrációként szolgáltak, az ott látható személyek nem voltak azonosíthatók – írták.
A tanács nyertest hirdetett a Dunaföldvár 104,1 MHz és a Kalocsa 94,5 MHz helyi frekvencia pályázatain: mindkét esetben a nyertes az egyedül jelentkező Katolikus Rádió Zrt. A frekvenciákat közösségi jelleggel, jövő március 31-től használhatják a nyertesek.
A testület elvégezte a körzeti Budapest 102,1 MHz és a helyi Kaposvár 97,5 MHz frekvencia felhívásaira benyújtott ajánlatok alaki vizsgálatát: előbbinél hiánypótlásra szólította fel a grémium a Katolikus Rádió Zrt.-t, utóbbinál nyilvántartásba vette a Karc FM Média Kft.-t. A Dunaújváros 99,1 MHz helyi frekvencia esetében hiánypótlást kért a testület a Karc FM Média Kft.-től. Mindegyik esetben egyedül pályáztak a szolgáltatók – fűzték hozzá.
Jelezték, hogy a médiatanács heti üléseinek teljes napirendje  megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés