ACNEWS

Részeg buszsofőr okozott súlyos sérülést Debrecenben

Illusztráció Fotó: Volán
Illusztráció Fotó: Volán
Ittas járművezetés miatt emeltek vádat egy buszvezetővel szemben, aki belehajtott egy előtte álló autóba, és az utasa súlyosan megsérült.
Hirdetés
Ad image

A sofőr egy távolsági autóbuszt vezetett Debrecenben, négy utast szállítva. A járművezetés megkezdése előtt azonban szeszes italt fogyasztott. Amikor egy útkereszteződéshez ért, nem tartott elegendő követési távolságot az előtte haladó autótól, és ittassága miatti figyelmetlenségében hátulról nekiütközött a forgalmi okokból lassító személyautó hátuljának, ami a lökés hatására nekiütközött az előtte szintén lassítva haladó kisbusz hátsó részének. A baleset következtében az autóbuszon kapaszkodva álló és leszállni készülő idős asszony elesett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása során megállapították, hogy az autóbusz vezetője ittasan ült kormány mögé, és emellett több közlekedési szabályt is megszegett.

Fotó

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő elkövetőt súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés