ACNEWS

Cafatokra tépte a brutális vihar Budapestet és térségét

Lecsapott a vihar Budapestre, hatalmas károkat okozott Fotó: MTI
Lecsapott a vihar Budapestre, hatalmas károkat okozott Fotó: MTI
Irtózatos vihar csapott le a fővárosra, a felhőszakadás villámárvizet okozott, sok helyen megbénult a közlekedés.
Hirdetés
Ad image

Mintha a végítélet jött volna el, olyan erővel csapott le  a tegnap esti vihar. Elképesztő pusztítást hagyott maga mögött: fákat döntött ki, ágakat tört le. Megbénította az utak forgalmát, megrongálta a kerítéseket és vezetékeket. Az MTI arról számolt be, hogy a tűzoltóktól kidőlt fák eltávolításához, pincékbe, garázsokba, aluljárókban összegyűlt víz kiszivattyúzásához is kértek segítséget.

Budapesten a IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton egy kidőlt fa leszakította a villamosvezetéket. Az XII. kerületben, a Győri úton két autót, a XIII. kerületben, a Szabolcs utcában egy közvilágítási oszlopot rongált meg egy nagy fa. A XI. kerületi Pajkos utcában mélygarázsba, a Zsurló utcában pedig pincébe befolyt víz miatt kérték a tűzoltók segítségét. A XI. kerületben, az Egér útól is érkezett riasztás, ahol a nagy mennyiségű esővíz akadályozta a forgalmat.

Pest vármegyében, több mint ötven bejelentés érkezett viharkárokról. Dunakeszin, a Verseny utcában, az Aranykárász utcában és a Ponty utcában is a kidőlt fák miatt kellett beavatkozni. Villám csapott egy nyolc méter magas fába Pécelen, a Pesti úton. Sződligeten, a 2-es főútra dőlt egy nagy fa, amelyet a tűzoltók távolítottak el – közölte a katasztrófavédelem.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés