ACNEWS

Cigány Rózsi kiszabadult – világsztár lett az anyagyilkos

Gypsy Rose (Cigány Rózsi] / ccn-youtube-képernyőkép
Gypsy Rose (Cigány Rózsi] / ccn-youtube-képernyőkép
Megrendelte anyja meggyilkolását, aki éveken át beteggé tette. Gypsy Rose [Cigány Rózsi] nyolc év után most elhagyta a börtönt, és hírességgé vált. A tetthely turisztikai látványossággá vált. A szomszédoknak elegük lett.
Hirdetés
Ad image

Gypsy Rose Blanchard évekig meg volt győződve arról, hogy halálos beteg. Édesanyja ugyanis elhitette a gyerekkel, hogy leukémiája, asztmája, epilepsziája, izomdisztrófiája, alvási apnoéja és egy sor más betegsége van. Tette ezt azért, mert anyaként Münchhausen-szindrómában szenvedett [Ez egy olyan pszichiátriai rendellenesség, amely során valaki egy másik személyben (általában egy gyermekben) tüneteket idéz elő, hogy kontrollt szerezzen fölötte, hogy betöltse gondozói szerepét, miközben a hős szerepében tetszeleg].

A kislány alultáplált, elhanyagolt lett, felesleges orvosi kezeléseken esett át, a nem létező betegségei kezelését a fogai elvesztésével fizette meg. Kilencéves korától kezdve csak egy kerekesszékben tudott közlekedni, amit az édesanyja vásárolt neki. Iskolába sem járt, mert ideje nagy részét klinikákon és kórházakban töltötte.

Miután sok éven át így élt, és rájött, mit tett vele a szülője, Gypsy meggyilkoltatta az édesanyját akkori párjával, Nicholas Godejohnnal. Az anyát az éjszaka közepén késsel gyilkolták meg, a lány nyolc évre börtönbe zárták, a gyilkos pedig életfogytiglani büntetését tölti.

2023. december 28-án Gypsy kiengedték a börtönből, és azonnal elkezdett interjúkat adni és hírnevet szerezni a közösségi médiában. A lány hírnevéhez hozzájárult a története által ihletett tévésorozat népszerűsége is. Gypsy néhány nap alatt több mint 7 millió követőt szerzett a TikTok-on és az Instagramon. Bejelentette továbbá, hogy egy könyvet is megjelentet.

A lány közben hozzáment egy louisianai tanárhoz, akivel online ismerkedett meg. Büntetése alatt több éves terápián esett át, megnövesztette a haját, és elkezdett nyilvánosan is beszélni arról, hogy megbánta tettét.  

Gypsy Rose a börtönből való szabadulása után gyorsan hírességgé vált. A ház, ahol édesanyját meggyilkolták, népszerű turistalátványosság lett. Az amerikaiak az ország minden tájáról özönlenek a Missouri államban található tetthelyhez. A Blanchard család egykori szomszédai nem titkolják, hogy bosszankodnak a látogatók áradata miatt. Hogy a turisták nehezebben ismerjék fel a házat, kékre festették, és a kerekesszékes rámpát is eltávolították az udvarról.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés