ACNEWS

Magyar divatguru a sztárokról: Hiába van sok pénze, ha nincs ízlése

Corata Mónika
Corata Mónika
Corata Mónika évek óta meghatározó alak a magyar divatvilágban. 10 éve megalapította a Pomme Verde márkát, amely azóta sikernév lett. De vajon mit gondol a sztárok öltözködéséről?
Hirdetés
Ad image

Szerinted mely világhírességek diktálják most a legújabb divattrendeket a vörös szőnyegen?

Tudjuk, hogy a vörös szőnyegen a sztárok megjelenéséért többnyire neves divattervezők felelnek, az ő ruháikban jelennek meg. Vannak, akik királynőként tündökölnek és vannak minden évben olyanok, akik mellé nyúlnak, és nem túl előnyös ruhát választanak. Véleményem szerint többek között Jennifer Lopez, és Blake Lively, akik a legtöbb esetben meg tudják ragadni a tekinteteket, amikor megjelennek egy-egy ilyen eseményen.

Kik azok a sztárok, akik sosem hibáznak az öltözködésükkel, és mindig stílusosan jelennek meg?

Ami a hétköznapokat illeti, többnyire a hírességek már a saját stílusukat mutatják meg. Jennifer Lopezt itt is kiemelném hiszen nőiességét kifinomult ízlésén keresztül mutatja meg nekünk. Minden paparazzi fotóján láthatjuk, hogy JLo mennyire jól játszik a színekkel és a kiegészítőire is nagy hangsúlyt fektet. Az ügyesen megválasztott cipői, táskái különösen jól keretezik az outfitjeit. Szintén jó ízlése van Gwen Stefani-nak is. Nem csak a színpadon, hanem a hétköznapokban is extravagánsan öltözik, de például Jennifer Aniston is a jól öltözött sztárok közé tartozik. És hogy a férfiak se maradjanak ki, így megjegyezném, hogy a legeredetibb stílusú celebnek Jared Leto-t tartom. Aki pedig a legjobban ötvözi a lazaságot az eleganciával, az Brad Pitt. Nálam ő az abszolút kedvenc!

Melyik világsztárt öltöztetnéd fel szívesen és milyen eseményre?

Mivel én a street style öltözködést jelenítem meg a márkám által, így inkább a hétköznapokra mintsem egy elegáns eseményre öltöztetnék szívesen egy hírességet. Ha én választhatnám meg, akkor Cameron Diaz vagy Jennifer Aniston egy outfitjét szívesen összeállítanám.

Melyik hírességnek a ruhatára számít egyik legdrágábbnak és legdivatosabbnak a világon?

Kim Kardashian ruhatára állítólag 10 millió dollárt ér. Ezzel listavezető a sztárok gardróbjainak anyagi értékét tekintve. Az hogy a legdivatosabb lenne azt megkérdőjelezném, de az biztos, hogy sokan követik az általa diktált trendeket.

Melyik magyar celebnek van az elmúlt időszakban a legextravagánsabb megjelenése?

Ez számomra egyértelmű, az ANNA AND THE BARBIES énekesnője Pásztor Anna az. Neki eredeti és összetéveszthetetlen és mindig extravagáns a megjelenése. Férfiak közül Till Attila vagy ByeAlex, akik megjelenése sosem hétköznapi. Akit még megemlítenék az Kiss Márk divattervező, stylist kinek munkáit csodálattal nézem. Eszméletlen jó stílusérzékkel öltözteti a hazai sztárokat egy-egy show műsorban.

Kiket neveznél meg az idei év divatikonjainak?

A divatikonokat inkább a múltban kell keresni mintsem a jelenben. Ilyen ikon például Coco Chanel, hiszen generációkon átívelő neve és az általa alkotott stílus örök. De Marilyn Monroe is egy olyan jelenség volt, akinek megjelenését a mai napig sokan próbálják utánozni.

Melyik híresség stílusa áll a legközelebb hozzád?

Jennifer Anistont vagy Cameron Diazt tudnám említeni, ugyanis a hétköznapi megjelenésük nagyon közel áll az én ízlésvilágomhoz. Öltözködésükre olykor a sportosan vagány stílus jellemző, de ha elegánsabb megjelenésről van szó, akkor is olyan letisztult egyszerű darabokat választanak, amelyek nagyon jó ízlésről tanúskodnak. Sok hölgynek adhatnak inspirációt, akik a kifinomult egyszerű eleganciát kedvelik.

Mi a véleményed a több ezer, akár több tízezer dolláros ruhákról?

Számtalan példát tudnék mutatni olyan eszméletlen drága hordhatatlan vagy nevetséges ruhadarabokra, amelyek előtt értetlenül állok, és azon gondolkodom ki az aki ezeket egyáltalán felveszi. Természetesen vannak olyan dizájner darabok, amik csodálatosak, és aki megteheti, meg is tudja vásárolni, annak akár a ruhatárának az éke is lehet. Azt gondolom, hogy nem csak több ezer vagy több tízezer dolláros ruhákból lehet jól öltözöttnek lenni,. Hiába van valakinek sok pénze, ha ízlése nincs! Ahogyan olcsóbb darabokból is lehet csodás outfiteket összeállítani, ha meg van hozzá a kellő érzékünk, ízlésünk.

Amennyiben nem számítana a pénz te mennyit áldoznál egy ruhadarabra?

Ha végtelen pénz állna a rendelkezésemre és beleszeretnék egy olyan ruhába, aminek az ára a csillagos ég, akkor biztosan megvásárolnám. Szerintem egy nőnek -amennyiben megteheti- legyen néhány márkás, magas minőségű ruhája, kiegészítője a gardróbjában. Azonban mint már említettem, a jó ízlés és stílusérzék nem pénztárca kérdése, mert sok pénzzel is lehet valaki ízléstelen, és kevesebből is lehet ízléses ruhatárat összeállítani.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés