ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Ma már egy vádlott is kórházigazgató lehet Tatabányán

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Virág József egy hónapja lett a tatabányai kórház igazgatója, miközben csalás miatt 4 éve ül a vádlottak padján.
Hirdetés
Ad image

Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás hetedrendű vádlottja Virág József, a tatabányai Szent Borbála Kórház egy hónapja kinevezett igazgatója. Az ügyészség szerint Szegedi Csanád volt jobbikos EP-képviselő bűntársa volt az uniós költségvetés megkárosításában. A frissen kinevezett kórházigazgató ellen társtettesként 2020-ban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ennek ellenére a belügyminiszter Virág Józsefet idén július 15-i hatállyal kinevezte a Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórház igazgatójának. A 24 úgy tudja, a kórházigazgató hetedrendű vádlottja a Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselő és társai ellen 2021-ben indult büntetőpernek. A vád: többek között bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás.

A 22 vádpontot felsorakoztató büntetőügyben az elmúlt három évben számos tárgyalást tartottak. Egyelőre nem született még elsőfokú ítélet sem, a tárgyalássorozat ősszel folytatódik – tájékoztatta lapot a Fővárosi Törvényszék. A csalással vádolt igazgató nem válaszolt a kérdésekre, ahogy az Országos Kórházi Főigazgatóság is két hete hallgat az ügyben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés