ACNEWS

Csalódni fog holnap a benzinkutakon

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Aki arra számított, hogy szokásosan holnap, azaz pénteken fog változni a benzin ára - felejtse el. Szombaton viszont figyeljen.
Hirdetés
Ad image

Rendkívüli üzemanyagár-változás került ma bejelentésre: nem a szokásos pénteken, hanem szombaton a benzin és a gázolaj beszerzési ára is bruttó 4-4 forinttal csökken – írja a holtankoljak.hu.

Így az aktuális átlagárakat figyelembe véve a hétvégétől az alábbi átlagárakon tankolhatunk a hazai kutakon, amennyiben ez az árcsökkenés a kiskereskedelmi árakban is megjelenik:

  • 95-ös benzin: 631 Ft/liter
  • Gázolaj: 618 Ft/liter

A kormány üdvözölte a MOL bejelentését.

„A kormány célja, hogy a családok védelme érdekében letörje és a régiós átlag szintjére csökkentse a háborús üzemanyagárakat. Ennek érdekében a kormány múlt héten felhívta az üzemanyagforgalmazókat, hogy önkéntesen csökkentsék áraikat. Az üzemanyagkereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, ezt tükrözi a MOL mai bejelentése is. A ma bejelentett árcsökkentéssel áprilisi csúcsérétékéhez képest a benzin árát 20 forinttal, február közepén látott csúcsértékéhez képest a gázolaj árát pedig 45 forinttal csökkentettük” – közölték.

Hozzátették, a kormány jövő heti ülésén fogja újra áttekinteni az üzemanyagárak helyzetét, beleértve az üzemanyagforgalmazók azon javaslatát, miszerint ne a régiós, hanem a szomszéd országok üzemanyag átlagára legyen a referenciaérték.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés