ACNEWS

Tőrbe csalta a rendőröket a toronyházat felrobbantó német

Fotó: unsplash
Fotó: unsplash
Egy 57 éves férfi csapdába csalta a rendőri mentőalakulat munkatársait egy toronyházban Ratingenben. Aztán robbantott. Ám ezzel még nem lett vége a borzalomnak.
Hirdetés
Ad image

A dráma reggel egy segélyhívással kezdődött. A rendőrséget és a tűzoltóságot a ratingeni Berliner Straße egyik magasföldszinti lakásához riasztották. A szomszédok ugyanis aggódtak. Jelezték a hatóságnak, hogy egy lakás postaládája túlcsordult. Felmerült a gyanú, hogy egy magatehetetlen ember él a lakásban.

Amikor a rendőrség kiérkezett, a lakás ajtaja kinyílt előttük.  

Az ajtóban egy férfi valami gyanúsat tartott a kezében.

„Azonnal robbanás történt, egy tűzgolyó borította be a tűzoltóság és a rendőrség munkatársait” – mondta a rendőrségi szóvivő.

Hogy pontosan hogyan történt a tűzrobbanás, azt még vizsgálják. Feltehetően benzint öntöttek ki, vagy valami hasonló anyagot.

Tíz tűzoltó és két rendőr megsérült. Egy 25 éves rendőrnőt és 29 éves férfi kollégáját kritikus állapotban szállították kórházba.

A robbanás hatalmas riadalmat keltett.

A Ruhr-vidékről erősítés érkezett, hat helikoptert vetettek be, különleges erők indultak útnak, mesterlövészek foglalták el állásaikat.

Kora délután rajtaütöttek a robbantón: fegyveresek kilőtték a lakás ablakait, hogy jobban belelássanak a lakásba. Ezután a különleges erők kábító gránátokat dobtak be, és legyűrték a férfit. A férfi a rendőrség szerint a koronavírus-tagadók köréhez tartozott. Súlyosan megsérült, és kórházba szállították. A düsseldorfi ügyészség emberölés kísérlete miatt nyomoz ellene.

Ezután hátborzongató felfedezés történt a lakásban.

Egy holttestre bukkantak. Állítólag a letartóztatott férfi édesanyjára. A Bild szerint már egy ideje halott volt. Azt egyelőre nem tudni, hogyan halt meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés