ACNEWS

Csirkezápor: itt osztanak ingyen baromfit és tápot

Csirke / Fotó: Shutterstock
Csirke / Fotó: Shutterstock
Volt rá már példa, hogy gyümölcsfákat, egynyári virágokat vagy vetőmagokat kaptak ingyen a szerencsés magyarok. Most azonban csirkével térhetnek haza.
Hirdetés
Ad image

Egy teherautónyi, egészen pontosan 900 csirkét osztanak szét egy somogyi kistelepülésen, Gigében. Az ingyen-csirke program annak köszönhető, hogy a kistelepülés sikeresen elnyerte a Családi Porta Program pályázatát legutóbb is. Ennek köszönhetően most csirkék tucatjaival mehettek haza a falubeliek. Összesen 26 család kapott előnevelt szárnyasokat, fejenként 35-öt. Ráadásul az állatok éhen se fognak veszni egy ideig, ugyanis két zsák táp is járt hozzájuk.

A Sonline elárulta, hogy a csirkék között volt búbos és kopasz nyakú is, de nem ez volt az első eset, hogy a falubeliek tyúkok tucatjaival térhettek haza.

Évek óta adunk be pályázatot a Családi Porta Programban, mely mellett idén önerőből két turnusban 60 falubeli családnak 2 ezer baromfit osztunk ki – mondta Bálint Ildikó, Gige polgármestere. Sőt, a csirkék mellett korábban gyümölcsfákat, egynyári virágokat és vetőmagokat is szétosztottak itt a program keretében. Ráadásul alig 1 hónap múlva újabb csirkezápor lesz Gigén: ekkor 1000 szárnyas talál majd új gazdára.

A programmal az önkormányzatnak az a célja, hogy újjáélesszék az állattatást és a kertészkedést a községben. Ennek hála pedig egyre több csirke rohangál Gige utcáin.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés