ACNEWS

Csoda, hogy él: csákánnyal verte fejbe a saját vendége

Közben a támadó testvére ablakkerettel püfölte a házigazdát.

Hirdetés
Ad image

Közben a támadó testvére ablakkerettel püfölte a házigazdát.

Kis híján megölte egy testvérpár a kunszentmártoni házigazdát, aki három éve a saját házában látta vendégül őket. A két fivér egy elfajult vita végén gyilkos haragra gerjedt. Nem elégedtek meg a pusztakezes veréssel, egyikük csákánnyal, a másikuk pedig ablakkerettel verte fejbe a vétlen férfit.

Miután a két támadó elmenekült a helyszínről, a vérbefagyott házigazdához a rokona riasztotta a mentőt és a rendőrséget. A szerencsétlenül járt férfit rohammentő szállította kórházba, csak azonnal életmentő műtétnek köszönhető, hogy életben maradt. Szerencsére gyorsan elfogták a támadókat, ellenük emberölés kísérlete miatt indult nyomozás.

A Szolnoki Törvényszék előkészületi ülés után hét tárgyalási napon keresztül boncolgatta a történteket, végül ítéletet hozott. A bíróság a 29 éves, elsőrendű vádlottat 3 év 6 hónap, míg a 38 éves bátyját 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. Előbbit 4 évre, utóbbit pedig 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

De a támadók védői is elégedetlenek az ítélettel, ezért ők enyhítésért fellebbeztek. Az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés