ACNEWS

Csoda történt: túlélte a saját halálát Levente, a hős szobi kiskamasz

Tíz hónapja rázuhant a fiú fejére egy focikapu, súlyos koponyasérülést szenvedett.

Hirdetés
Ad image

Tíz hónapja rázuhant a fiú fejére egy focikapu, súlyos koponyasérülést szenvedett.

Megindító emberi történtre bukkant az AcNews a legnagyobb közösségi oldalon. Egy kisfiú szívbemarkoló őszinteséggel mesélt a tragédiájáról, ami tavaly májusban a zánkai osztálykiránduláson történt vele.

„Hello és jó napot kívánok! Levi vagyok. Gyógyulok, de persze még nem vagyok 100 százalékos, ez a szememen is látszik. Viszont már meg tudok írni egy posztot, még ha lassan is… A szüleimtől hallottam, hogy sokan hősnek tartanak, de én nem érzem magam annak. Sokszor nagyon szomorú vagyok, de az, hogy hisznek bennem, az nagyon sokat jelent nekem. Igyekszem erős maradni” – ezeket a sorokkal köszöntötte olvasóit a Facebook oldalán Földesi Levente.

Na, ő az a szobi kisfiú, akinek a fejére tavaly májusban focizás közben rádőlt egy focikapu. Mentőhelikopter száguldott vele a kórházba, a kamasz csodával határos módon túlélte a súlyos koponyasérülését. Hetekig küzdött az életéért, majd hónapokig a gyógyulásáért.

Hosszú időbe telt, mire Levit lekapcsolták a lélegeztetőgépről és decemberben immár az otthonában újra megtette az első, bátortalan lépést. Két hét múlva pedig visszatérhet az iskolába.

„Eleinte ez még nem a tanulásról fog szólni, hanem az ismerkedésről, a biztonságos közlekedés elsajátításáról szól fog szólni – magyarázta a FB posztjában Ildikó, Levi édesanyja. Aki elárulta, a fia tart a visszatéréstől, hogy a régi barátai hogyan fogadják majd.

„Nagyon akarja a régi életét, és a gyomrom görcsbe szorul, ha arra gondolok, hogy nem tehetek ennél többet. Helyette nem küzdhetünk, a válláról nem vehetjük le a terhet, de mindennap segítjük, irányítjuk és elmondjuk, hogy meg tudja csinálni” – fakadt ki Ildikó.

Az édesanya bejegyzésére szívszorító válaszokat írták az olvasók.

„Nincs régi, meg új Levi, csak Levi van, és mindenki nagyon örül, hogy van Levi, szóval emiatt nem kell aggódnia.”

„Menni fog Levi, egy hős, küzdő vagy! És igen, nem vagy az, aki voltál, mert sokkal több vagy. Egy különleges, egyedi fiatalember. Aki megélte, túlélte azt, amit más talán nem. Légy büszke magadra! Nagyon különleges vagy. Aki eddig szeretett, az még jobban fog…”

„Levi! Nagyon kemény srác vagy, rengeteget tanultunk és tanulunk tőled, tőletek. Nagyon sokszor hozlak példának a 12 éves fiamnak, ha úgy érzi, valami nehéz és feladná…”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés