ACNEWS

Csodapaplanokkal vertek át az idős embereket

Külön bemutatókon értékesített két férfi gyógyító csodatermékeket és színlelt egészségügyi vizsgálatokat - rengeteg idős embert csaptak be. Vádat emeltek ellenük.

Hirdetés
Ad image

Külön bemutatókon értékesített két férfi gyógyító csodatermékeket és színlelt egészségügyi vizsgálatokat – rengeteg idős embert csaptak be. Vádat emeltek ellenük.

A 39 és a 38 éves férfi még 2015-ben eltervezte, hogy egészségügyi felmérésnek álcázott bemutatókon fognak silány minőségű termékeket értékesíteni, mindezt a valós értéket jóval meghaladó áron.

A csalássorozathoz alkalmazottakra is szükségük volt, akik a sértetteket telefonon kutatták fel, és szív- és érrendszeri vizsgálatra hívták meg Budapesten, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten, Pápán.

Jól megszervezték a vizsgálatokat, a fehér köpenyes dolgozók mind a komoly egészségügyi intézmény illúzióját keltették, sőt, egyes esetekben orvosok is közreműködtek. A legtöbbször viszont simán odakanyarították a valótlan doktori címet az orvosi végzettséggel nem rendelkező értékesítők neve elé.

A betegeket pszichés nyomás alá helyezték, és amíg a vizsgálati eredményt várták, bemutatták nekik azokat az akár több százezer forintba is kerülő ,,csodatermékeket”, amelyek megszüntethetik az egészségügyi panaszaikat.

Olyan meglepő dolgok szolgálhatták a páciens gyógyulását, mint egy speciális ágynemű garnitúra, amelyhez a hamis használati és kezelési útmutatót a főszervező vádlottak készítették el.

A sértettektől a termékekért (matrac, paplan, lágylézer készülék) (különböző akciós ajánlatokra hivatkozva) 60 ezertől 900 ezer forint közötti összegeket kértek és többnyire kaptak is.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a két főszervező, mint felbujtó ellen csalás bűntette miatt emelt vádat, illetve megvádolt további 30 terheltet, köztük 2 orvost, illetve egy értékesítőt is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés