ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Csősz Bogi harcol az árvízzel: homokzsákot pakol a Római-parton

Fotó: Csősz Boglárka/Facebook
Fotó: Csősz Boglárka/Facebook
A szépséges színésznő-üzletasszony két napig késő estig dolgozott a Római-parton a gáton, példát mutatva mindenkinek.
Hirdetés
Ad image

Csősz Bogi önkéntesként két napig a Római-parton pakolta a homokkal töltött zsákokat, késő estig építette, erősítette a gátat az áradó Duna ellen. Bebizonyította, hogy kemény csaj ő, nem esik le a kezéről a karikagyűrű, ha dolgozni kell.

„Kedden négykor kezdtünk el homokzsákokat pakolni, az ott lakók kérésére. Én pedig egy baráti társaságon keresztül csatlakoztam be – mesélte Bogi a Ripostnak. – Körülbelül este tízig kint voltunk, sokat haladtunk. Van ennek egy munkafolyamata, amihez nyilván kaptunk szakmai segítséget is. A kamionokat az önkormányzat rendeli ki, nagy homokbuckák vannak kihelyezve, és a helyiek, illetve az önkéntesek zsákolják be a homokot.”

Bogi szerdán is a Római-parti fronton zsákolt éjfélig az idő szorításában. Több mint 2 méterrel sikerült megemelni a gát magasságát. Ugyanis csütörtökre várhatóan elönti a víz azt a szakaszt, ahol segédkeznek. „Az a célunk, hogy meg tudjuk emelni a gátat még jobban, mielőtt felázna. A homok, amit emelgetünk, már így is elég vizes, nehéz dolgozni vele. Szerencsére sokan érkeznek, de minden segítségre szükség van – magyarázta Bogi. Akinek hívó szavára rengetegen beálltak a gátra.

„Sok szervezetet segítek, rengeteg önkéntes munkában vettem részt mindig is, ezért elég sok segítséget is kaptam most. Ilyen például az orvosi kamara, a Tűzoltó Szövetség, a Gasztrobusiness Klub, a Szurkolók az állatokért. Azért itt szükség van arra, hogy erős, kemény férfiak is jöjjenek, mert ez elég megterhelő fizikai munka. Megmondom őszintén, borzasztóan kifáradt mindenki. Továbbra is várunk mindenkit, nem kell jelentkezni, csak oda kell jönni a helyszínre, megfogni egy zsákot és lapátolni. De segítség az is, ha valaki hoz meleg teát, süteményt, vagy bármilyen ennivalót, hosszú órákon keresztül kint leszünk sokan”–fogalmazott Bogi.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés