ACNEWS

Daganat nő a szíve mögött egy 11 éves focistának

Fotó: illusztráció / unsplash
Fotó: illusztráció / unsplash
A fiatal szőke focista fiú súlyos betegségben szenved. Most sok száz ember fogott össze, hogy megmentsék az életét.
Hirdetés
Ad image

A 11 évesauerbachi fiú, Etienne imádja a focit. Most viszont jó ideig nem léphet pályára a betegsége miatt. Az edzőtáborban lett először rosszul.

 „Mindannyian sírtunk és azt kérdeztük magunktól, miért kellett a sorsnak ilyen keményen lesújtania. Etienne már hetek óta nem volt jól. Allergia? Szamárköhögés? Hosszú Covid? Június elején Etienne szüleinek már az első napon el kellett jönniük érte az edzőtáborból. Sápadt volt, köhögött, alig kapott levegőt” – mesélte Michael Will, az edző a Bildnek.

Etiennet mentővel a lipcsei egyetemi kórházba szállították, a mellkasában vizet találtak. Ez összenyomta a bal tüdőt. Miután ezt eltávolították, az orvosok egy több mint tíz centiméteres daganatot fedeztek fel, amely hátulról nyomta a szívet és más szerveket.

A hét eleje óta Etienne kemoterápiát kap a lipcsei egyetemi klinikán. A szakértők csak akkor kockáztatják meg a műtétet, ha a kemoterápia hatásos, és a daganat nem növekszik tovább.

Michael Will, az edzője most pénzt szeretne gyűjteni, hogy a fiú betegsége miatt fizetés nélküli szabadságon lévő szülők a következő évben is meg tudjanak élni.

„Az egyik szülő mindig Etienne-nel van a klinikán, a másik pedig a kistestvéreivel Auerbachban” – magyarázta Will. Ehhez 100 000 eurót szeretne összegyűjteni számukra.

Az üzenete hamar körbejárt. A beteg fiú iskolatársai zúzták össze a malacperselyüket, teljesen ismeretlen emberek adtak 5 és 600 euró közötti összegeket. Közel 1800 ember segített. Eddig már 54 220 euró gyűlt össze.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés