ACNEWS

Dalba borul a Káli-medence: kezdődik az év családi fesztiválja a Salföldön

Forrás: Salföldi Dalföld
Forrás: Salföldi Dalföld
Pénteken veszi kezdetét a Salföldi Dalföld. Aki a Káli-medence közelében jár, annak kötelező program!
Hirdetés
Ad image

A tanév befejeztével végre hivatalosan is megindult a fesztiválszezon. A nyár azonban nemcsak mindent elsöprő, százezres tömegeket megmozgató eseményeket tartogat. Az ország tele van aprócska, családias hangulatú fesztiválokkal, amik közül az egyik legizgalmasabb a Salföldi Dalföld. A háromnapos fesztivált idén 9. alkalommal rendezik meg. Küldetése, hogy a balatoni nyár zajától eltávolodva, koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal és más kulturális programokkal szólítsa meg a Balaton-felvidék varázsát megélni vágyókat és a magaskultúra iránt érdeklődőket.

A színe programok kínálatából a táncház sem hiányozhat; Forrás: Salföldi Dalföld

Az aprócska fesztivál egyik nagy előnye, hogy gyerekeket és fenőtteket egyaránt szeretettel várnak, hiszen a nap az Ábrahámhegyi strandon indul, ahol a gyerektáncházat tartanak a zenészek a Balatonban, de Matyi, a ludas színházi előadást is meg tudnak nézni a családok, azonban ezt már egy másik helyszínen. Ugyanis a Dalföld nem egy szokványos fesztivál ilyen téren se, hiszen koncertek és kulturális rendezvények, előadások között bolyonghatnak az érdeklődök.

A Salföldi Dalföld pedig nem vár tömegeket, fesztivál-konkvisztádorokat, sosem akart növekedni. Bár kétségtelen, hogy az itt fellépő előadók közül nem egy adott már koncertet százezres nézősereg előtt. Mégis mind a közönség, mind a művészek a déltengerek szigeteinek intimitását keresik itt, a Balaton-felvidék peremén, a Káli-medence kapujában.

Ezen a kulturális szigeten pedig olyan fellépőkkel találkozhatnak a vájtfülűek, a Hot Jazz Band, Boró, vagy a dél-londoni jazzy post-rockban utazó Duckshel. Ez pedig csak pár a számos program közül, amit az arra járók élvezhetnek a hétvégén. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés