ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Darabokra tört az implantátum egy férfi hímtagjában

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
A férfi alaposan utánajárt, hogy mi történik, ha eltávolíttatja az implantátumot, ám nem kapott jó híreket.
Hirdetés
Ad image

Emmanuel Jackson 2013-ban, 26 éves korában nyert egy ingyenes pénisznagyobbító műtétet a Penuma elnevezésű pénizsnagyobbító beavatkozás egyik marketingkampányában, majd 2018-ban orvoshoz fordult a beavatkozás okozta kellemetlenségek miatt. A clevelandi klinikán közölték vele, hogy az implantátuma darabokra tört. Jackson 2021-ben nyújtott be panaszt Elist ellen a félresikerült kezelés miatt a kaliforniai orvosi kamaránál – írja a noizz.hu a New Yorker cikke alapján.

A Beverly Hills-i urulógus, James Elist által kifejlesztett Penuma-eljárás során a pénisz merevedéséért felelős, úgynevezett barlangos test fölé ültetik az implantátumot. Mindez a nemiszerv hosszán nem, csupán a vastagságán változtat. A beavatkozás 15 ezer dollárba, vagyis több mint 5 millió forintba kerül. A Business Insider szerint 2004 óta 5 ezer férfin végezték el.

Egyes páciensek visszafordító műtéteket is elvégeztettek magukon, de ezzel volt, akinek csak rosszabb állapotba került a pénisze. Emmanuel Jackson korábban különböző fórumokon járt utána annak, vajon mi történik, ha eltávolíttatja a használhatatlanná vált implantátumot. A hozzászólók nem voltak derűlátók: egyikük arról számolt be, hogy a visszaállító műtét után annyira rossznak látta a helyzetet, hogy öngyilkossággal próbálkozott.

Mint ahogy a portál is írja, Mark Solomon plasztikai sebész a New Yorkernek nyilatkozva elmondta, amikor a részben hálóból készült eszközt közvetlenül a bőr alá helyezik, a test létrehoz egy szövetréteget az implantátum körül. De mivel a pénisz egy visszahúzódó szerv, az új szövetek megváltoztathatják a formáját, és csökkenthetik a mobilitását. Mindez a nemi szerv görbülését vagy megrövidülését is okozhatja. Ezek a mellékhatások pedig súlyosbodhatnak, ha eltávolítják az implantátumot.

„Ha ez egyszer bekerül, ezek a férfiak többé nem lesznek ugyanolyanok, mint korábban, mert a péniszük sem lesz többé ugyanolyan” – mondta Solomon a Penumáról.

James Elist szóvivője szerint azonban a Penuma-eljárás lehetséges kockázatairól szóló cikk csupán szenzációhajhászat, és figyelmen kívül hagyta az elégedett páciensek véleményét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!