ACNEWS

Dezodortól halt meg egy 15 éves iskolás

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A dezodor elvileg ártalmatlan - amíg nem jön egy őrült és halálos divatot nem gerjeszt.
Hirdetés
Ad image

A TikTokon újabb értelmetlen kihívás szedi áldozatait. Ennek következtében halt meg egy Észak-Rajna-Vesztfáliában egy 15 éves fiú. Az elhunyt gyermek édesanyja a közösségi médiában kifejezetten figyelmeztetett a veszélyes bátorságpróbára. Azt írta: „A fiam emiatt halt meg. Törődnöm kell azzal, hogy más szülőknek ne kelljen emiatt eltemetniük a gyermeküket”.

A veszélyes TikTok trend lényege, hogy a tinik dezodort permeteznek a bőrük egy pontjára, ameddig csak bírják. A kihívás ugyanis nagy fájdalmat, valamint kémiai égési sérüléseket okoz. A bátorságpróba másik szintje a dezodor orron keresztül történő belélegzése, az úgynevezett szipus kihívás. Hatással van a szívizomra, megbéníthatja a légzőközpontot, eszméletvesztéshez és halálhoz vezethet.

Az év elején egy 17 éves lányt találtak holtan a szobájában. Több doboz dezodor volt körülötte. „A lányunk megfulladt. Évtizedek óta nem sírtam. Most folyamatosan kitör belőlem”. A többi szülőt is arra kéri, hogy ellenőrizzék gyermekeik közösségi média fogyasztási szokásait: „Ha csak egy anyát vagy apát tudok ráébreszteni, már megérte a nyilvánosság elé lépni” – nyilatkozta.

Egy másik kockázatos kihívás, amelyet jelenleg számos fiatal gyakorol, a „Hot Chips” kihívás. Ennek lényege, hogy a világ legerősebb chilipaprikájából készült chipsből kell minél gyorsabban a lehető legtöbbet fogyasztani. Akinek sikerül, az nyer. Az Egyesült Államokban, szeptember elején, a veszélyes bátorságpróba egy 14 éves fiatal életébe került. Mivel a TikTok különösen népszerű a gyerekek és a fiatalok körében, rendőrség minden szülőt arra figyelmeztet, hogy mindenképpen beszéljenek gyermekeikkel az ilyen kihívások veszélyeiről – írja a blick.ch.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés