ACNEWS

Égni fog – letaglózta, aztán felgyújtotta az idős nénit a rablógyilkos

Fotó: Illusztráció / Pexels
Fotó: Illusztráció / Pexels
35 évre rács mögé került az a férfi, aki egy idős asszonyt gyilkolt meg disznóölésre használt pisztollyal.
Hirdetés
Ad image

A férfi és párja 2004. óta éltek élettársi kapcsolatban, amelyből három gyermek született. Rendezett, jó életük volt, az apa a családjáért dolgozott. 2015 évtől kezdődően azonban lezüllött, alkoholista életmódot folytatott, munkáját elvesztette. Családtagjai innentől folyamatos erőszaknak, lelki és fizikai bántalmazásnak voltak kitéve, illetve anyagi nehézségeik miatt gyakoriak voltak a veszekedések. A bűncselekmény elkövetésének hónapjában a férfi késsel támadt a párjára, és csak azért nem vágta el a nő torkát, mert legkisebb gyermekük elsírta magát.

A férfi 2021. december 30-án is egész nap alkoholt fogyasztott, majd 18 óra körül egy disznóvágáshoz használt taglózópisztolyt, egy 20 cm pengéjű kést, valamint egy benzinnel-olajjal teli flakont szatyorba tett. Élettársa kérdésére, hogy mire kell ez, a férfi csak annyit válaszolt, hogy „égni fog”. A nő próbálta visszatartani párját, aki csak annyit válaszolt, hogy „Meg kell tennem”. A férfi egy üveg pezsgővel az áldozata házához biciklizett. Jól ismerte anyagi helyzetét, ugyanis többször végzett nála alkalmi munkákat.

A barátságos idős asszony behívta a pezsgővel boldog új évet kívánó férfit, itallal kínálta, és leültek beszélgetni. A beszélgetés során a gyilkos a taglózópisztollyal az idős nő fejét hirtelen meglőtte. Mivel a taglózó nem működött megfelelően, így komoly sérülést nem okozott. Dulakodni kezdtek, azonban a 70 éves sértett nem tudott érdemi ellenállást kifejteni a harmincas éveiben járó, jó fizikumú vádlottal szemben. A férfi a taglózópisztollyal közepes-nagy erővel addig ütötte a nő fejét, amíg elhunyt. A nő ujjáról lehúzta az aranygyűrűjét, valamint fülbevalóit kitépte a füléből és elrakta. Végül egy ruhákkal teli fogast a sértett mellé borított, és a magával vitt benzin-olaj keverékkel meglocsolva meggyújtotta. Ezután magához vett egy üveg pálinkát és a kocsmába ment, ahol folytatta az italozást.

A Debreceni Törvényszék előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember, illetve a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint kapcsolati erőszak bűntette miatt a vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 35 év múlva bocsátható feltételes szabadságra – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!