ACNEWS

2024. September 27.   |   Adalbert napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Döbbenet, mit lopott egy főrendőr a kismartoni kapitányságról

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A tolvajt egy kollegája buktatta le, aki felfigyelt a 00-ás ügynök gyanús tevékenységére.
Hirdetés
Ad image

A tolvaj főfelügyelőt az egyik kolléganője buktatta le. A nő azért figyelt fel a magas rangú tisztre, mert az állandóan hatalmas műanyag zacskókkal osont ki az eisenstadti regionális rendőrkapitányságról. „Mit visz el?” Ezt a kérdést tette fel a rendőrakadémia egyik tanára a főfelügyelőnek. „Minden rendben van, ez az enyém” – válaszolta állítólag a tiszt.

A trükkös esetről szóló jelentést azonnal továbbították a regionális rendőrkapitányság helyettes vezetőjének. A gyanúsított autóját ezután az ő beleegyezésével ellenőrizték. A szemtanúk szerint a csomagtartó csordultig volt a rendőrség tulajdonát képező vécépapírral. A szokatlan zsákmányt mindig a rendőrkapitányság pincéjéből hurcolták el, mint a megfigyelésekből kiderült.

A burgenlandi „00-as ügynök” azonban nem a „rendes” járőröknek a WC-ben biztosított olcsó, kétrétegű vécépapírra vetette ki hálóját. Ehelyett a rendőrségi képzésben részt vevő diákoknak szánt, kiváló minőségű árucikkekre vadászottszámolt be róla a krone.at.

Mivel a vád hivatalos bűncselekménynek minősül, a kollégák első reakciója az volt, hogy feljelentést tettek. A belső vizsgálat már javában zajlik. A vádlottat egyelőre áthelyezték egy másik osztályra. Az indítékot még vizsgálják.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés