ACNEWS

Döbbent csend fogadta Messi győzelmét

fotó: Messi /pixabay
fotó: Messi /pixabay
Meglepő eredményt hozott az Év Játékosa szavazás: Nem az egyértelmű favorit Erling Haaland, hanem Lionel Messi vihette haza a rangos elismerést hétfőn Londonban.
Hirdetés
Ad image

Az argentin rekordernek ez a nyolcadik trófeája, de a díjnak mégis savanyú az íze. Míg Haaland a Manchester Cityvel a Bajnokok Ligája, a bajnokság és az FA-kupa tripláját nyerte meg, valamint 53 tétmérkőzésen 52 gólt lőtt, addig Messi hónapok óta a nem túl színvonalas Major League Soccerben játszik az Inter Miamival. Haaland mellett a PSG sztárcsatára, Kylian Mbappe is kikapott a 36 éves Messitől.

Senki sem vette át Messi trófeáját. Haalandhoz hasonlóan a 2022-es világbajnok sem volt jelen a gálán. Amikor győztesként felolvasták a nevét, hitetlenkedő csend támadt a Hammersmith Apollóban. Úgy tűnik, a teremben mindenki azt feltételezte, hogy Haaland fog diadalmaskodni, Messi pedig senkinek sem volt a radarján. Ennek következtében nem volt, aki átvegye az ex-Barcelona-sztár a trófeáját a színpadon.

Szavazásra jogosult volt valamennyi tagszövetség nemzeti csapatának valamennyi csapatvezetője és szövetségi kapitánya. Ezenkívül minden képviselt országból egy-egy szakújságíró. És több mint egymillió szurkolói szavazat érkezett a FIFA honlapján közzétett online szavazáson.

A FIFA hivatalos választási eredményei szerint Messi és Haaland egyformán 48 pontot kapott, megelőzve Mbappét (35). Messi azért lett első, mert holtverseny esetén a válogatottak kapitányainak szavazatait súlyozzák a legjobban.

A Manchester City edzője, Pep Guardiola a világ legjobb edzője lett. A Man City játékosa, Ederson lett a legjobb kapus. A Fair Play-díjat a brazil válogatott kapta, amely a rasszizmus elleni küzdelem jegyében egy nemzetközi mérkőzésen fekete mezben lépett a pályára. A legszebb gólért járó Puskás-díjat a brazil Guilherme Madruga kapta a tizenhatoson kívülről leadott ollózásért.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés