ACNEWS

Doktor House kerestetik

Fotó: EverDerm jóvoltából
Fotó: EverDerm jóvoltából
Ne elégedj meg csak a tünetkezeléssel! A páciens genetikai adottságait, teljes kórtörténetét, valamint az életmódját és a környezetét is vizsgálni kell.
Hirdetés
Ad image

Doktor House valószínűleg sokak számára ismerős, ám ha közvélemény-kutatást tartanánk vélhetően nem sokan választanák őt háziorvosuknak. Pedig, ha minden orvos olyan lenne, mint a Hugh Laurie által alakított ikonikus karakter – a durva modorát leszámítva -, akkor az egészségügyi ellátás nem olyan lenne, mint amilyen. De miben rejlik Doktor House zsenialitása?

Az általános egészségügyi gondolkodásmód a betegségek tüneteire koncentrál, az orvosok pedig arra törekszenek, hogy azokat megszüntessék, általában valamilyen gyógyszeres kezelés által. Ebből adódóan sok olyan állapot van, amelyek esetében az igazi ok nem is kerül diagnosztizálásra. Ezért teljes gyógyuláshoz sem tudják segíteni a pácienseket. Ennek a gondolkodásmódnak az “ellentéte” a holisztikus szemlélet, melyet Doktor House is képvisel. Ez a megközelítés az embert teljes egészében vizsgálja. Célja az emberi szervezet egészségének teljeskörű helyreállítása és fenntartása. Sokan ezt a kifejezést egyáltalán nem is ismerik. Az interneten sok cikk azt a téves benyomást kelti, hogy a holisztikában a természetgyógyászat ága uralkodik. Ez azonban egyáltalán nem igaz. A szemlélet alapelve, hogy a páciens genetikai adottságait, teljes kórtörténetét, valamint az életmódját és a környezetét is vizsgálni kell. Így lehetséges, hogy visszaállítsuk a szervezet egészséges állapotát. Így tehát a holisztika nem ellenkezik a hagyományos értelemben vett – elsősorban gyógyszeres kezeléseken alapuló – nyugati orvoslással. Csupán kiegészíti, kiszélesíti azt.

Az EverDerm Klinika – ahol eddig csak szépészettel foglalkoztak – hamarosan megnyitja egészségközpontját a GOBUDA bevásárlóközpontban. Ők is a holisztikus szemléletmódot igyekeznek majd képviselni szakorvosi rendeléseik során. “Célunk, hogy minél több ember számára váljanak elérhetővé prevenciós szűrések és programok. Így bárki elindulhasson az egészségtudatos élet felé, és legjobb önmaga lehessen mind az egészség, mind szépség terén.” – mondta el Slamovits-Horváth Beáta az EverDerm tulajdonosa. Ő a HealthCare Klinika megalapításán közel 1 évet dolgozott férjével és csapatával annak érdekében, hogy jövőbeli pácienseiknek azt a minőséget nyújtsuk, amit mindenki megérdemel, amikor az egészségről van szó. Mi is csak ajánlani tudjuk, hogy Ti is olyan egészségügyi központot és szakorvosokat válasszatok, akik – mint az EverDerm HealthCare Klinika és Doktor House is – a holisztikus szemléletmódot képviselik, tehát nem csak a tüneteket kezelik, hanem azok gyökereit keresik és arra keresnek megoldást, kezelési módot. (X)

Fotó: EverDerm jóvoltából

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés