ACNEWS

Donald Trump jövőre visszatérhet, bukásra áll Joe Biden

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
A mélypont közelében van az USA jelenlegi elnökének támogatottsága, elődje viszont régóta nem volt ilyen népszerű.
Hirdetés
Ad image

Miközben Amerika már a választási kampány lázában ég, a közvélemény-kutató intézetek sorra készítik a felméréseket. Ezek kivétel nélkül azt állapították meg, hogy a jelenlegi elnök nagy bajban van. Joe Biden támogatottsága a mélypont közelében van, míg Donald Trump régóta nem volt ilyen népszerű – írta az index.hu. Jelen állás szerint nagyon jó esélye van arra, hogy 2024-ben ismét ő legyen az USA elnöke. A Politico című lap amerikai kiadása most arról számolt be, hogy a fenti, a The New York Times és Siena College által végzett felmérés csak az első volt a sorban.

Elhagyják a saját szavazói Joe Bident

A lap szerint novemberében 13 különböző közvélemény-kutatás készült,  és a 13-ból 11 felmérés azt mutatta ki, hogy Joe Biden támogatottsága romlott az utóbbi időben. A Politico szerint a felmérésekből elsősorban az látszik, hogy a saját szavazói közül a bizonytalanabbak elhagyják Bident. A nagyobbik baj az lehet Biden szempontjából, hogy miközben ő szavazókat veszít, a republikánusok szavazótábora is növekedni kezdett. Méghozzá olyannyira, hogy Donald Trump támogatottsága a legfrissebb felmérések szerint magasabban áll, mint ahogy a 2022-es évben bármikor állt. 

Donald Trump a fiatalok körében is népszerű

Az Egyesült Államok fiatal szavazói körében rendre a demokratáknak volt többségük az utóbbi években. Volt olyan felmérés, amely szerint már a fiatalok körében is Donald Trump számít népszerűbbnek. Az NBC News például az előző héten állt elő egy felméréssel, amely azt mutatta ki, hogy a 35 évnél fiatalabb szavazók körében 46 százalékos volt Donald Trump támogatottsága, miközben Joe Biden mindössze 42 százalékon állt. Ezzel együtt is úgy fest, hogy Joe Biden fölénye jelentősen csökkent a fiatal szavazók körében a 2020-as eredményekhez képest. Továbbá az is beszédes, hogy a szavazásra jogosult teljes lakosság körében mind a négy, az imént említett felmérésben Donald Trump vezetett Bidennel szemben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés