ACNEWS

Donald Tusk vérszomjas: háborúra hergeli a németeket és lengyeleket

Donald Tusk / Fotó: shutterstock
Donald Tusk / Fotó: shutterstock
"Tudom, hogy ez lesújtóan hangzik, különösen a fiatalabb generáció számára, de hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy egy új korszak kezdődött: a háború előtti korszak". - jelentette ki.
Hirdetés
Ad image

Donald Tusk lengyel miniszterelnök állítja: ez már az új háború kapuja, az új háború előtti időszak.  Eszébe se jut azt a szót kiejteni: béke. Szerinte Európa már egy „új, háború előtti korszakba” lépett, amit Oroszország ukrajnai inváziója váltott ki. A lengyel miniszterelnök szerint a háború már nem a múlt fogalma az öreg kontinensen. Szó szerint bármilyen forgatókönyv lehetséges.

„Nem túlzok, ez napról napra világosabbá válik” – mondta Tusk a Die Weltnek és az európai partnermédiának. „Nem akarok senkit sem megijeszteni, de a háború már nem a múltból származó fogalom. Ez a valóság, és több mint két évvel ezelőtt kezdődött”.

A legaggasztóbb jelenleg az, hogy szó szerint bármilyen forgatókönyv lehetséges – mondta Tusk. „Ilyen helyzetet 1945 óta nem láttunk”. (Abban az évben ért véget a második világháború a hitleri Németország kapitulációjával.)

Tusk ugyanakkor azt mondta, hogy az európai mentalitás forradalmát figyelte meg. „Nézzék meg Németországot, ahol hatalmas fordulat történt. Ma a CDU és az SPD azon verseng, hogy melyikük az ukránpártibb” – mondta.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés