ACNEWS

Döntött a tőzsde: Trump nyer

Trump / Fotó: Shutterstock
Trump / Fotó: Shutterstock
A nők szeretik a túlélő férfiakat, a férfiak irigykedve csodálják, de Wall Streetnek nincsenek érzelmei. A Trumphoz köthető részvények felrobbantak.
Hirdetés
Ad image

Felmerül a kérdés: ha Biden a nyilvánosságra hozott információk szerint csak reggel 10 és 16 óra között döntésképes, akkor ki dönt helyette – akit soha senki nem választott meg! – a fennmaradó időben? Most egy túlélő, mártír, hőssel kellene birokra kelnie, aki 18 órakor is képes döntést hozni. Sőt 21 órakor is.

A merénylet után Donald Trump tőzsdei cégének, a Trump Media & Technology Group Corp. részvényárfolyama gyakorlatilag felrobbant – és Trumpot még gazdagabbá tette: a részvények árfolyama mintegy 50 százalékkal ugrott meg, és új rekordokat döntött. A céghez tartozik Trump Twitter(X) riválisa, a Truth Social, amely a választások megnyerése esetén egyre nagyobb jelentőségre tesz szert. (Ezt próbálja Musk előre látó döntése ellensúlyozni, lásd alább.)

A Wall Street legtöbb befektetője most azt feltételezi, hogy Trump megnyeri a novemberi elnökválasztást. Ennek egyik következménye az lenne, hogy Trump szócsöve, a Truth Social nevű rövid üzenetküldő alkalmazás rendkívül népszerű lesz, és a felhasználói számok meredeken emelkednek. E forgatókönyvre számítva a tőzsdén jegyzett anyavállalat, a Trump Media részvényeinek árfolyama mintegy 50 százalékkal, részvényenként 29 dollár fölé emelkedett. Ehhez képest pénteken egy részvény mindössze még csak 19,57 dollárt ért.

Háttér

Trumpról köztudott, hogy első elnöksége előtt és alatt túlzottan is használta a Twitter rövid üzenetküldő szolgáltatást. Miután azonban 2021. január 6-án megrohamozta a Capitoliumot, több közösségi hálózaton, köztük a Twitteren is letiltották, bár a jelenlegi tulajdonos Elon Musk azóta feloldotta a tiltást.

Annak érdekében azonban, hogy továbbra is bármikor eljuttathassa üzeneteit az emberekhez, Trump egyszerűen elindította a Truth Social nevű Twitter-konkurensét. A Truth Social 2022. április 27-én még az Apple App Store első helyét is elérte.

2024 márciusában a Trump Media & Technology Group Corp. nevű anyavállalat tőzsdére ment – és először hozta nyilvánosságra pénzügyeit. Eszerint a vállalat 2024 első negyedévében mintegy 328 millió dollár veszteséget termelt, miközben a bevétele mindössze 770 500 dollár volt. A szakértők kockázatosnak minősítették akkor a részvényt.

A tőzsdei bevezetés óta a Trump tőzsdei cég árfolyama fel-le járt: április 16-án egy részvény mindössze 8,80 dollárt ért, június végén rövid ideig 27,62 dollárt ért, majd ismét esett. Most azonban, a sikertelen merénylet után közel 30 dolláron áll, ami a valaha volt legmagasabb érték. Összességében a vállalatot most több mint nyolcmilliárd dollárra értékelik.

A Trump Media egyik fő részvényeseként Trump minden bizonnyal sokkal gazdagabb lett a részvényárfolyam közelmúltbeli megugrása következtében. A Forbes amerikai magazin szerint a részvények most a legértékesebb vagyonát jelentik, és még az összes többi vagyontárgya, például ingatlanjai, szállodái stb. értékét is meghaladják.

Mitikus hős

A Wall Street reagálása kétségbeejtette a Biden-stábot és a már fogyatkozó támogatók táborát. Biden egy túlélő, mitikus hőssel nem tudja felvenni a harcot. Aki időközben elfeledné, mi történt és hogyan élte túl Trump – isteni segítséggel! – a merényletet, azokat folyamatosan emlékezteti majd az az ikonikus kép, ami a merénylet pillanatában készült. Egyes belső források szerint a demokratákra veszélyes a helyzet. Bident mihamarabb vissza kell léptetni – nincs idő, még a héten!

Trump az utóbbi hetekben nagyon visszafogottan bírálta Bident. Mintegy maga is hozzá akar járulni ahhoz, hogy a demokraták tartsák meg az elnöküket jelöltnek. Neki, Trumpnak, aki mától hivatalosan is republikánusok elnökjelöltje – ez lehet a legkönnyebb…

(Krone/AcNews)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés