ACNEWS

Down-szindrómás Baribe-t dobtak a piacra

Down-szindrómás Barbie-t dobtak a piacra / Fotó: Youtube
Down-szindrómás Barbie-t dobtak a piacra / Fotó: Youtube
Hirdetés
Ad image

A játék célja az, hogy a szindrómával küzdő gyermekek lássák, hogy nincs miért szégyenkezniük.

Minden kislány vágyik a világ egyik legnépszerűbb babájára a Barbie-ra, amelyből az elmúlt több mint hatvan évben megszámlálhatatlan mennyiségű figurát dobtak piacra. Emellett rengeteg rajz- és animációs film is készült a mindig kedves és csinos Barbie főszereplésével, sőt, idén jön ki az első élőszereplős mozi is.

Azonban a gyönyörű arcú, vékony testalkatú figura előbb-utóbb sok gyerekben keltette azt az érzetet, hogy ő sosem lesz olyan tökéletes, mint amilyen a kedvenc babája.

Éppen ezért a Mattel legújabb küldetése az, hogy megmutassa, a Barbie sem hibátlan. Ennek szellemében jelentek meg a játékboltok polcain a kerekesszékes, a hallókészülékes, vagy éppen a protézissel ellátott Barbie-k.

A legújabb Barbie pedig Down-szindrómás. A hosszú világosbarna hajú, rózsaszín nyaklánccal és színes virágos ruhával ellátott baba kissé hosszabb törzzsel rendelkezik, valamint rózsaszín ortopédia segédeszközöket visel az alsó lábszárán és a lábfején.

A baba célja az, hogy még több gyermek lássa önmagát a Barbie-ban, és nincs mit szégyellniük a betegségükkel kapcsolatban.

A gyártó cég a baba megalkotása során szorosan együttműködött Down-szindrómával foglalkozó egyesületekkel, annak érdekében, hogy minél nagyobb elégedettséget váltson ki az érintett gyermekek számára – írja a kurier.at.

A Down-szindróma egy veleszületett kromoszóma-eltérés, ami a 21. kromoszómapár hibás osztódásának következtében jön létre. Többnyire középsúlyos vagy enyhe értelmi fogyatékossággal jár, és különböző egészségi problémákkal és testi rendellenességekkel társulhat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés