ACNEWS

2024. October 04.   |   Ferenc napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Egyre drágább az ingyenes jogosítvány

Illusztráció / Kép: Pexels
Illusztráció / Kép: Pexels
Kétségek és találgatások után egyre több részlet derül ki az ingyenes jogosítványszerzésről. Most éppen az, hogy - drága lesz.
Hirdetés
Ad image

Csaknem 30 ezer forinttal többe kerülhet a középiskolásoknak a jogosítvány megszerzése, pedig a kormány ingyenessé tette a KRESZ oktatást és az elsősegély vizsgát is – közölte a Portfolio az RTL Híradó összeállítására hivatkozva.

Egy, a híradónak nyilatkozó diák úgy számol, hogy 400 ezer forintjába kerül majd a jogosítvány megszerzése. Korábban a kormány teljes ingyenességet ígért, pár órával később Tuzson Bence igazságügyi miniszter a Facebookon közölte, hogy a KRESZ- és egészségügyi oktatás a középiskolai tanterv részévé válik.

A Híradó által kérdezett autósiskola-tulajdonos szerint azért kerülhet többe a jogosítvány mert a cégek drágábban számolják majd a diákoknak a gyakorlati órákat. A pillanatnyilag 8-10 ezer forintba kerülő vezetési óra ára 11-12 ezer forintra emelkedhet. Mivel legalább 30 óra szükséges a B kategóriás vizsga megkezdéséhez, a tanulók 50-60 ezer forintos drágulásra számíthatnak. Ezen kívül az iskolák azért is díjat kérhetnek, hogy átvegyék a tanulókat, így összességében még drágább is lehet az oktatás, mint a kormány döntése előtt. Az RTL számítása szerint a többlet 27 ezer forint is lehet. A Belügyminisztérium tájékoztatása alapján az ingyenes tanfolyamokra eddig már 3 ezren regisztráltak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés