ACNEWS

Lőttek az ingyenes jogsiszerzésnek

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Jó ideje tartják lázban a családokat az ingyenes jogosítvány körüli hírek, így minden apró információmorzsának értéke van.
Hirdetés
Ad image

Közismert, hogy az úgynevezett úrvezetői, vagyis „B” kategóriás vezetői engedélyért még optimális esetben is súlyos százezreket kell leszurkolni. Az is tény, hogy manapság a vezetői engedély alapelvárás a munkahelyek többségénél, a pályakezdő fiatalokat ezért is érinti érzékenyen minden újabb információ, ami a tárgyban napvilágra kerül.

A várakozásokkal ellentétben , mint arról az economx hírt adott, előreláthatóan csak a KRESZ vizsga elméleti része és csak a középiskolák végzős tanulóinak lesz ingyenes. A kormány várhatóan egy online KRESZ tananyagot bocsát a tanulók rendelkezésére, illetve könnyebbé teszi a vizsgafeltételeket az online vizsga lehetőségének bevezetésével.  

A köznevelésért felelős államtitkár arról számolt be szerdán, hogy a KRÉTA-rendszerben már megjelent a középiskolai végzős tanulók számára elérhető jogosítvány-csomag. A vizsgákat iskolai keretek között szervezik majd meg, várhatóan novembertől. Az iskoláknak tanítási napokon, a tanítási időt követően, délután idősávot kell biztosítaniuk, „melynek ideje alatt tanórai vagy egyéb foglalkozás nem szervezhető a gépjárművezetői elméleti tanfolyamon részt vevő tanulóknak”.

Az egészségügyi alkalmassági vizsgálat, illetve az úgynevezett gyakorlati képzés – vagyis a vezetés – megszervezése továbbra is a tanulók feladata marad, és a költségeket is nekik (illetve családjaiknak) kell viselniük.

A részletes végrehajtási szabályok egyelőre még nem ismertek, a tárgyban nyilatkozók szerint egyelőre kérdés, hogy az iskolák hogyan birkóznak majd meg a feladattal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés