ACNEWS

Förtelmes: elkészült III. Károly hivatalos királyi portréja – VIDEÓ

III. Károly / Fotó: Shutterstock
III. Károly / Fotó: Shutterstock
Vérvörös Drakulaként ábrázolta a britek uralkodóját – a felkért udvari festő. Az alattvalók röhögnek is, meg bosszankodnak is.
Hirdetés
Ad image

A brit király, III. Károly kedden a londoni Buckingham-palotában leleplezte a koronázása óta készült első hivatalos portréját. A Jonathan Yeo festőművész által készített képet már 2020-ban megrendelték – tulajdonképpen Károlynak a Draper’s Companyhoz, egy évszázados kereskedőszövetséghez való csatlakozásának 50. évfordulója alkalmából, amely ma már jótékonysági célokat szolgál.

A festményen a 75 éves uralkodó a walesi gárda egyenruhájában, kitüntetésekkel díszítve látható, keze egy kardon nyugszik. Az arc és a kezek kivételével az egész festményt mintha világos vörös fátyol fedné. Az uralkodó jobb válla felett egy pillangó lebeg – ezt a művész a király javaslatára tette hozzá. Károly a PA brit hírügynökség jelentése szerint ezzel a környezetvédelem iránti elkötelezettségét akarta hangsúlyozni.

A portrét gúnyolják az interneten. Az egyik felhasználó ezt írta: „Nevetek Károly új portréján. 1) Tényleg? 2) tényleg? 3) tényleg?” Egy másik felhasználó azt írja: „Károly király új portréja olyan, mintha egy horrorfilmből lépett volna elő. Tetszik?” Egy harmadik pedig: „Teljesen förtelmes. Úgy néz ki, mintha a pokolban égne”. De volt, aki csak annyit írt: „Drakula”

A portré május 16-tól június 14-ig lesz látható a londoni Philip Mould Galériában. A belépés ingyenes. Ezt követően augusztus végén a Draper’s Hallban kap állandó helyet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés