ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Dráma a hegyen: vérmedve hurcolt el és ölt meg egy fiatal lányt

fotó: Virág Márton
fotó: Virág Márton
A ragadozó a romániai a Caraiman menedékházhoz vezető túraútvonalon ölte meg a lányt, egyelőre nem tudják lehozni a holttestét.
Hirdetés
Ad image

Társa szeme láttára hurcolta el egy vérmedve a fiatal lányt a Busteni üdülőteleptől a 2000 méteres magasságban található Caraiman menedékházhoz vezető magashegyi túraútvonalon. A férfi csak annyit tehetett, hogy a 112-es segélyhívó számon riasztotta a hatóságot – idézte az atv.hu az Agerpres hírügynökséget. A helyszínre siető csendőrök megtalálták a Jepii Mici magashegyi túraútvonalon a férfit. Aki elmondta: a medve olyan helyre vonszolta a lányt, ahol nem láthatta, mi történik vele. 

Nem sokkal később a Prahova megyei hegyimentők közölték, hogy kötélen beereszkedtek a völgybe, ahol holtan találták az eltűnt turistát. Azonban a holttestét nem tudták felhozni, mert a medve 10-15 méterre ólálkodott a hegyimentők mellett. Hasonlóan sikertelen volt a szűk és meredek völgybe a helikopteres leszállási kísérlet. Romániában egy tavalyi felmérés szerint 7500 és 8100 medve él a vadonban. Az elmúlt 5-6 évben több mint 150 esetben támadtak az emberre, emiatt 14 haláleset is történt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés