ACNEWS

Dráma a kiránduláson: kalandparkban halt meg Zsiga VIDEÓ

A kalandpark veszélyes is lehet, ha elmarad a karbantartás Fotó: Illusztráció / Virág Márton
A kalandpark veszélyes is lehet, ha elmarad a karbantartás Fotó: Illusztráció / Virág Márton
A 15 éves, keszthelyi gimnazista a mélybe zuhant, és meghalt, miután kidőlt a kötélpályát tartó egyik faoszlop.
Hirdetés
Ad image

Zsigán nem lehetett segíteni, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett. A szerkezetről több osztálytársa is lezuhant, egy 16 éves fiatalt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Ő maradandó sérülést szenvedett. A diákok a keszthelyi Vajda János Gimnáziumba jártak, nehezen dolgozták fel a tragédiát, társuk elveszítését.

Az osztálytársai szerint Zsiga volt a legkedvesebb az osztályban. „Volt, hogy az utolsó forintjaiból hívta meg az egyik kevésbé tehetős barátját egy közeli büfében” – mesélte egy lány a könnyeivel küszködve az Origonak. Majd hozzátette, hogy a tragikus sorsú fiú gyakran megvédte a gyengébbeket. Ez nem is meglepő, mivel kiemelkedő volt az önvédelmi sportokban, és futóversenyeket is nyert.

A tragédia okozásával gyanúsított felelősök most álltak a bíróság elé. Az előkészítő ülésen a kalandpark üzemeltetője és a favizsgáló is tagadta a bűnösségét. Utóbbi korábban azt nyilatkozta, hogy mindig szakszerűen jártak el és a fákat is rendszeresen ellenőriztették. Csakhogy a tárgyaláson a vád ismertetésekor az ügyész arról beszélt, hogy a fákat 2016-óta senki sem vizsgálta meg. Azt pedig, ami kidőlt, egy évvel a tragédia előtt csonkolták, levágták a lombját – adta hírül a TV2 Tények.

Ha bebizonyosodik a két férfi bűnössége, 5-5 év szabadságvesztésre számíthatnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés