ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Dráma a ringben: Hámori Luca kikapott, mégis ő a szorító győztese

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Luca mindent megtett, hogy legyőzze a ringben bokszoló férfi ellenfelét, Khelifet, de nem sikerült, mégis ő az olimpia hőse.
Hirdetés
Ad image

Hőssé vált a kőszegi Hámori Luca, miután a párizsi olimpián a 66 kilogrammos súlycsoportban ringbe szállt az algériai ellenfelével, a 25 éves Imane Kheliffel. Az algériai bokszoló egyhangú pontozással 3:0-ra nyert Hámori Luca ellen. Mégis Khelif távozott sírva a szorítóból a meccs végén. Hámori Luca tehát az 5-ik lett a párizsi olimpián, a történtek ellenére okkal ünnepli őt bajnokként Magyarország. Ugyanis Imane Khelife valójában férfi. Akit – mint azt az AcNews megírta – tavaly a nemzetközi sportági szövetség kizárt a világbajnokságról, mert túl magas volt a tesztoszteronszintje.

Viszont a párizsi olimpián mégis a nők között indulhatott, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jóváhagyott. Khelif csütörtökön még a 25 éves, olasz Angela Carini ellen lépett ringbe. De az olasz lány 46 másodperc után feladta a meccset, mert nem bírta  az algériai ellenfele kőkemény ütéseit. Az ügyből nemzetközi botrány lett. Itthon az ügyben Kovács Kokó Istvántól Bárdosi Sándoron át Miló Vikiig számtalan egykori küzdősportoló emelte fel a hangját. De a meccset a szorítóban vívták, ahol az algériait látták jobbnak a pontozóbírók. Luca sportszerűen gratulált az ellenfelének, aki kivonulás közben elsírta magát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés