ACNEWS

Dráma Ferihegyen: órákra lezárták a repteret, megsérültek a gépek

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A hajnali brutális viharban a Ryanair légitársaság több utasszállító gépe is megrongálódott a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren.
Hirdetés
Ad image

Nem kímélte az év vihara a ferihegyi repülőtér néven ismert légiforgalmi kikötőt sem.  Hajnalban akkor vihar csapott le rá, hogy 1 óra 45 perckor le kellett zárni, és csak 6.00 órakor adták át újra a légiforgalomnak – írta a Telex. A Budapest Airport tájékoztatása szerint a  szélsőséges időjárás miatt nem lett volna biztonságos a repülőgépek fel- és leszállása.

Emiatt a Wizz Air Lisszabonból és Korfuról, a British Airways Londonból, az Air France Párizsból érkező járatát Debrecenbe, Bécsbe és Belgrádba irányították át. Ugyanakkor a kora reggel induló repülőgépek többsége késésekkel indult el Budapestről. Egyes Ryanair-járatok esetében több órás késés várható, mert a fapados légitársaság Ferihegyen parkoló gépei közül kettő is megsérült.

De a terminálépületek sem úszták meg az év viharát, több helyen beáztak, ezeket is folyamatosan javítják a szakemberek. A Budapest Airport közleménye szerint a repülőtér reggel 6 óra óta biztonságosan üzemel, ám jelenleg csak az egyes futópálya használható. Ugyanis a kettes pályáról a vihar által ráhordott szennyeződéseket, sarat takarítják és javításra szorulnak a jelzőfények is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés