ACNEWS

Drámai szennyvíz adatok Magyarországon: Durvulhat a járvány

Durván romlott a helyzet az elmúlt 24 órában.

Hirdetés
Ad image

Durván romlott a helyzet az elmúlt 24 órában.

Továbbra is növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Hat mintában, Békéscsabán, Budapest agglomeráció vizsgált városaiban, Debrecenben, Pécsen, Szombathelyen és Zalaegerszegen a koronavírus-örökítőanyag mennyiségének emelkedése tapasztalható. Debrecenben és Békéscsabán a mért koncentráció magas, 17 mintavételi helyen emelkedett kategóriába sorolható –írja az MTI.

A vakcina életet ment, de önmagában nem elég, szükség van a maszkhasználatra, távolságtartásra, kézfertőtlenítésre is a koronavírus ellen – jelentette ki a WHO főigazgató-helyettese.

Jakab Zsuzsanna az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy a jelenleg fertőző delta variáns nagyon gyorsan terjed, ezért a nyájimmunitás kialakításához 90 százalék körüli átoltottságra lenne szükség az egész világon. Hozzátette: jelenleg a nemzetközi megállapodás alapján a 40 százalékos átoltottsági szintet próbálják elérni úgy, hogy a szegényebb országoknak is juttatnak vakcinát. Ugyanakkor azt is mondta, hogy reméli, jövőre sikerülhet véget vetni a pandémiának, mert ehhez már van elegendő oltóanyag.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés