ACNEWS

Drasztikusan csökkent a bérletvásárlás Budapesten

Több oka lehet a jelenségnek a BKK szerint.

Hirdetés
Ad image

Több oka lehet a jelenségnek a BKK szerint.

Az ősszel jelentősen emelkedett a bérletvásárlók száma, ennek ellenére sokan nem tértek vissza a fővárosi tömegközlekedésre. Augusztushoz képest jelentősen nőtt az utasforgalom szeptemberben és októberben a fővárosi tömegközlekedési eszközökön – közölte a 24.hu megkeresésére a Budapesti Közlekedési Központ. Az év első nyolc hónapjában átlagosan 190 ezer, természetes személyeknek szóló havi Budapest-bérletet értékesítettek, míg szeptemberben és októberben ez a szám 230–240 ezerre nőtt.

A BKK szerint a növekedésben több tényező is szerepet játszott: az iskolakezdés, a 14 év alattiak részére a közösségi közlekedés igénybevételének ingyenessé tétele, a közösségi közlekedésre terelő kampányok,fokozatosan tértek vissza az utasok a közösségi közlekedés használatához.

A pandémia ugyanakkor kétéves távlatban tartósan rányomta a bélyegét a tömegközlekedési eszközök forgalmára: az adatok azt mutatják, hogy a koronavírus-járvány előtti időszakhoz, 2019-hez képest jelenleg közel hetven százaléknyi utas vásárol teljes árú bérletet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés