ACNEWS

Bekokainozott ötéves lőtte fejbe a kistestvérét

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Szörnyű dolog történt egy 16 hónapos kisfiúval. A saját testvére lőtte fejbe. A drogos szülőket letartóztatták.
Hirdetés
Ad image

A nyomozás jelenlegi állása szerint az ötéves, akit a védelme érdekében nem neveztek meg, a családi lakásban találta a pisztolyt, és azzal lőtte fejbe a kistestvérét. Az áldozat boncolása során az igazságügyi szakértők marihuána nyomaira bukkantak. A lövöldöző kisfiún végzett drogteszt pedig pozitív lett kokainra. Hogy a kábítószer hogyan került a gyerekek szervezetébe, az a bírósági eljárás tárgya lesz.

A gyerekek szüleit, Deonta Johnsont és Shatia Welchet letartóztatták, és hamarosan bíróság elé kell állniuk. A vádak között szerepel kábítószer birtoklása és kereskedelme, illetve kiskorú elhanyagolása, ami halálhoz vezetett – írja a Bild.

Letartóztatásuk után az Indiana állambeli vádlottak többször is azt állították, hogy nem volt fegyver a lakásban. A bérleti szerződésben azonban – a 24 éves Shatia Welch nevére – fegyvertartás volt rögzítve. A nő később beismerte, hogy a gyilkos fegyvert egy dobozban tartotta az ágy alatt, amit az ötéves kisfia talált meg.

Az ilyen esetek gyakran fordulnak elő az Egyesült Államokban, ahol több fegyver van forgalomban, mint ahány lakosa van az országnak (332 millió lakos). 2022-ben több mint 22 000 ember halt meg lőfegyverhasználat következtében az Egyesült Államokban, míg 2021-ben több mint 21 000. Különösen magas a fiatal áldozatok száma. Tavaly például csaknem 5200 áldozat volt tizenkét és tizenhét év közötti, míg 2021-ben 4650. Emellett 994 (2022) és 1065 (2021) tizenegy év alatti gyermek halt meg. Most egy két évnél fiatalabb gyermek is növelte a számokat…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés