ACNEWS

Drogügy – Elítélték Árpa Attilát

Ítélet született a színész drogügyében, aki nem lesz büntetett előítéletű.

Hirdetés
Ad image

Ítélet született a színész drogügyében, aki nem lesz büntetett előítéletű.

A drogbotrány 2019-ben robbant ki, amikor Árpa Attila budapesti otthonát rendőrök lepték el, miközben ő és a barátai a kertben kártyáztak.

„A másodrendű vádlott, Árpa Attila rendszeres kokainvásárló volt 2018-tól. Ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt, hogy a vendégek kívánsága szerint rendelkezésre álljon kokain. Árpa Attila saját és ismerősei részére vásárolt alkalmaként, 0,7-3,5 g közötti mennyiséget, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat. A nyomozóhatóság 2019 márciusában Árpa otthonában kapta el őket” – állt a vádiratban.

A Fővárosi Ügyészség öt férfi ellen emelt vádat, egy 33 évessel szemben jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem, egy szír férfival szemben alapeseti kábítószer-kereskedelem, a további 3 terhelttel szemben – köztük volt Árpa Attila – forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt – írja a Blikk.

Az ítélethirdetésen nem volt jelen Árpa Attila.

A Fővárosi Főügyészség az 5 férfival szemben szabadságvesztés büntetést indítványozott, közülük háromra próbaidőre felfüggesztve, ők a másodrendű vádlottak, akik közé tartozik Árpa Attila is. A bíróság bűnösnek ítélte őket társtettesként elkövetett kábítószer birtoklása miatt. 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották a színészt. Tehát nem a forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélték el, csak drogbirtoklás miatt. Árpa Attilláék így is fellebbeztek az ítélet ellen.

„Nagyon fontos leszögezni, hogy nem vagyok bűnös: felmentettek az eredeti vád alól, ami kábítószer-kereskedelem, és csak fogyasztásért, birtoklásért ítéltek el. Csak pénzbüntetést kaptam, tehát nem leszek büntetett előéletű. Nem vagyok drogkereskedő, ezt szeretném hangsúlyozni! Nem találtak nálunk kábítószert, a fogyasztást nem tagadtam, de Magyarországon ma a fogyasztás egyenlő a birtoklással. Az is csekély mennyiségű volt, nem Johnny Depp és Marilyn Manson-féle bulira kell gondolni” – mondta a napilapnak Árpa Attila.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés