ACNEWS

2024. July 08.   |   Ellák napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Dugóban üldögélve: itt van, hány filmet nézhetnénk végig évente

Illusztráció / Fotó: Pixabay
Illusztráció / Fotó: Pixabay
Annyit ülnek a budapesti autósok a dugóban, hogy egy mozimaraton is beleférne. Ezeket a filmeket tudnád megnézni az ücsörgés helyett.
Hirdetés
Ad image

Közzétette a 2023-as jelentését a Global Traffic Scorecard, amelyben évről évre megnézik, hogy a világ legzsúfoltabb városaiban mennyit ülnek az autósok a dugóban. A jelentésből, amit a vezess.hu szemlézett kiderül, hogy a budapesti sofőrök még relatíve szerencsések. Mindössze 47 órát, azaz szűk két napot töltöttek a dugóban rostokolva tavaly. 2017-ben ez a szám még 6,7 nap, míg 2021-ben 121 óra, azaz 5 nap és 1 óra volt.

A 2023-as 47 óránkkal a 72. helyet szereztük meg. Ha pedig közelebbről megnézzük az adatokat, akkor már kevésbé érezzük rossznak a közlekedést. New York-ban ugyanis 101 órát, Londonban 99 órát, míg Párizsban 97 órát töltöttek egymás mögött araszolva a sofőrök. Ennyi idő alatt pedig komoly filmmaratonokat is végig lehet csinálni, de legyünk őszinték erre 47 óra is elég.

Két napba belefér ugyanis a teljes A Gyűrűk uta trilógia (9,3 óra), az eredeti három Star Wars (6,2 óra), az összes Mad Max (8,5 óra) valamint mind a 10 Halálos iramban film (22,4 óra). Sőt, még marad is valamennyi időnk, így meg tudunk nézni egy 20 perces epizódot a Family Guy-ból, vagy a Jóbarátokból. A volán mögött persze senkinek eszébe se jusson a dugóban állva filmeket nézni, hiszen rendkívül balesetveszélyes. Inkább menjünk BKV-val, ott könnyebb filmmaratont tartani.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés