ACNEWS

Dühösek a győriek: fekvőrendőr gyilkolja az autóikat

A fekvőrendőr úgy megrongálja a motort, hogy csak autószállító tudja elvinni a szervizbe Fotó: Pixabay
A fekvőrendőr úgy megrongálja a motort, hogy csak autószállító tudja elvinni a szervizbe Fotó: Pixabay
Fél millió forintos károkat okoz a Gábor áron utcában az autógyilkos fekvőrendőr és a mögötte lévő csatornafedél, mégsem javítják ki.
Hirdetés
Ad image

Több mint fél tucat sérült autósról tudnak a Győr családi házas övezetében található Gábor Áron utca lakói. Ugyanis a győri útkezelő cég épített oda három, trapéz keresztmetszetű sebességcsökkentő küszöböt, magyarán fekvőrendőrt. A sofőrök ezen áthajtva verik oda az autók alját a csatornafedélhez, ami azonnal tönkreteszi a motort. Az olaj kifolyik az útra, a kocsi pedig mozgásképtelenné válik.

„A csattanásra kijött az egyik közeli ház lakója, és közölte, előttünk már tucatnyian jártak ugyanúgy, mint most mi. A fekvőrendőr, pontosabban a mögötte lévő csatornafedél levitte az autónk alját, az olajtartályunkból folyt ki az olaj. A kárunk 400 ezer forint” – panaszolta a Telexnek egy károsult.

A lap úgy tudja, a problémát az okozhatja, hogy az utca lejt. A főút felől bekanyarodó, alacsonyabb fekvésű autók lökhárító-elemei, kipufogódobja, lengőkarjai pedig hozzáérhetnek a felülethez. Ugyanez akkor is lehetséges, ha jobban leterhelt az autó, és a sofőr 30 km/órás sebességgel halad. Ezért azon a részen 20 km/órára korlátozták a sebességet. Ezt már útkezelő igazgatója, Máthé-Tóth Péter magyarázta a lapnak. Szerinte a fekvőrendőr kiépítésére azért volt szükség, mert a közeli főutcából sokan kanyarodtak be ide, hogy a jelzőlámpákat kikerüljék, a forgalom pedig megnőtt. Mivel a fekvőrendőr minden szakmai kritériumnak megfelel, ezért a felelősség teljes egészében az autóst terheli. Azonban az útkezelő felé kártérítési igénnyel mostanáig senki nem fordult emiatt. A kocsiban keletkezett kárt csak a Casco biztosítás fedezi, ha az nincs, a teljes helyreállítást a sofőr fizeti.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés