ACNEWS

Durva dolgokat állított Harvey Weinstein ügyvédje

A nagynevű filmproducer tárgyalása tovább folytatódott, az ügyvédje pedig botrányos kijelentéseket tett.

Hirdetés
Ad image

A nagynevű filmproducer tárgyalása tovább folytatódott, az ügyvédje pedig botrányos kijelentéseket tett.

Harvey Weinstein ügyvédje az esküdtszéknek mondta el, hogy ügyfele ellen semmiféle bizonyíték nincs, és azok a nők akik vádolják, mind csak színészkednek és hazudni fognak.

„Nézze meg az ügyfelemet. Ő nem Brad Pitt vagy George Clooney. Szerinted ezek a gyönyörű nők azért szexeltek vele, mert dögös? Nem. Azért, mert hatalma van” – mondta Mark Werksman, majd azzal folytatta, hogy Hollywood mára megváltozott, de régen bevett szokás volt, hogy a szex árucikknek számított a gazdag és befolyásos férfiaknak.

„Hazudniuk kell maguknak, neked, ennek a bíróságnak. Képmutatásuk teljes mértékben megmutatkozik” – mondta az ügyvéd azokra a nőkre célozva, akik beperelték Weinsteint.

Az ügyészség azonban merőben más képet festett Weinsteinről, az esküdtszéknek azt mondták, hogy az egykori hollywoodi producer és már elítélt erőszaktevő sorozatos ragadozó volt, aki évtizedeken keresztül az üzleti megbeszéléseket fedőként használta nők szexuális zaklatására. Az ügyészség helyettese elmagyarázta az esküdteknek, hogy Weinstein hatalma lehetővé tette számára, hogy kihasználja a szórakoztatóipar feltörekvő reménységeit azáltal, hogy megtámadta és zaklatta őket, akik féltek Weinstein megtorlásától. Az ügyész nyitóbeszédében a tárgyaláson tanúskodó nők idézeteit terjesztették az esküdtszék elé, megosztva velük az erőszakos orális szexre, tapogatózásra, simogatásra és nemi erőszakra vonatkozó állításaikat – írja a Variety alapján a Blikk.

„A hatalmas hírnév és szerencse együtt jár a szerencsevadászokkal” – utalt Werksman arra, hogy valójában a fiatal színésznők keresték Weinstein társaságát, mert tudták, hogy nála van a hatalom és megcsinálhatják vele a szerencséjüket. Szerinte Jennifer Siebel Newsom színésznő és rendező, Gavin Newsom kaliforniai kormányzó felesége is így tett. A vád szerint őt erőszakolta meg Weinstein 2005-ben egy hotelszobában, és Newsom ezért is vált a #MeeToo egyik szószólójává.

Weinstein ügyvédje azt is megjegyezte, hogy nagy adományozója volt a Demokrata Pártnak, és az évek során pénzzel járult hozzá Gavin Newsomhoz. Megjegyezte, hogy 2007-ben Weinstein vendége volt az egyik partijának, amikor Newsom volt San Francisco polgármestere.

„Elhozta a férjét, hogy találkozzon és bulizzon erőszakolójával. Ki csinálja ezt? Pénzt vett fel felesége erőszakolójától politikai kampányaiért. Ha Siebel Newsomnak nem lenne jelenlegi helye a politikában, csak egy cafka lenne, aki lefeküdt Harvey Weinsteinnel, hogy előrébb jusson” – tette hozzá az ügyvéd.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés