ACNEWS

Durva lesz a délután – három megye kapott figyelmeztetést

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Ma délutánra három megyére is riasztást adtak ki, de ha még ez sem lenne elég, holnap hajnalban sáreső zúdul ránk az égből.
Hirdetés
Ad image

Változó vastagságú és mennyiségű felhőzet várható több-kevesebb napsütéssel, majd estétől délnyugat felől beborul az ég. Délutánig csak néhol fordulhat elő kis mennyiségű csapadék. Majd a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat. A délkeleti, déli szél napközben többfelé megerősödik. A hőmérséklet délután 15 és 23, késő este 11, 17 fok között alakul.

Zivatar miatt Baranya, Somogy és Zala vármegyére is kiadták a figyelmeztetést. Zalában erős széllökések miatt is szintén citromsárga figyelmeztetés van érvényben. Ez azt jelenti, hogy a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t – írja a met.hu.

Az előrejelzések szerint ma nagy mennyiségű szaharai por is érkezik fölénk. Az Időkép azt írja, a legtöbb por a szerda este érkező hidegfronttal egyidőben áramlik hazánk fölé, így könnyen átfedésbe kerülhet a front csapadékrendszerével. Szerdáról csütörtökre virradóra tehát nagy eséllyel fordulhat elő sáros eső, csaknem az egész országban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés