ACNEWS

Egy doboz sörért ölte meg az négy kölyökmacskát

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Vádat emeltek egy 50 éves férfi és 46 éves társa ellen, akik kioltották négy kiscica életét, cserébe egy doboz sörért.
Hirdetés
Ad image

A fiatalabb férfi megkérte a másikat, hogy a háza padlásán lévő kölyökmacskákat „tüntesse el”, ezért egy doboz sört ajánlott neki. A másik férfi felment a padlásra, egy 30×30 centiméteres nejlon zacskóba tette a pár napos cicákat, majd a fizetségül kapott sörrel együtt hazament. A háza udvarán a zacskó száját bekötötte, mert később akarta elásni az állatokat, majd elment otthonról.

A szomszéd meghallotta a kétségbeesett nyávogást, és amikor meglátta, hogy az egy nejlon zacskóból jön, értesítette a rendőröket és az állatvédőket.

A rendőrök engedélyével a szomszéd egyik rokona átmászott a kerítésen, és a tűző napon lévő zacskó száját kinyitotta. Ekkorra három kölyökmacska már elpusztult, kettő pedig életveszélyes állapotba került, ezeket az állatvédők orvoshoz szállították. Az életveszélyt az egyiküknél sikerült elhárítani, a másik orvoshoz vitt állat azonban ugyancsak elpusztult. A négy macska rendkívüli szenvedéssel halt meg, esélyük sem volt a menekülésre.

A macskatulajdonost felbujtóként, társát pedig tettesként elkövetett, több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntettével vádolta meg az ügyészség, és velük szemben elzárás büntetés kiszabására, valamint 124.444 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés