ACNEWS

Egy éve hunyt el Babicsek Bernát – Nem enyhül az édesanya fájdalma

A színész-zenész édesanyja a mai napig képtelen felfogni fia halálát, a történtek után egy évvel ugyanazt a fájdalmat érzi, mint a tragédia első napján.
 

Hirdetés
Ad image

A színész-zenész édesanyja a mai napig képtelen felfogni fia halálát, a történtek után egy évvel ugyanazt a fájdalmat érzi, mint a tragédia első napján.
 

Már egy éve, hogy 2021. december 31-én elhunyt a Babicsek Bernát, harmonikaművész. Szülei a mai napig nem tudják feldolgozni a történteket. Bernát tavaly szilveszter éjjelén hunyt el füstmérgezésben, amit egy elektromos meghibásodás okozott. Halálának körülményeit a mai napig vizsgálják. Az édesanya nemrég adott interjút, amelyben összetörve mesélte, hogy a naponta többször is kijár Bernát sírjához, sőt, a fiú megégett holmijaitól sem képesek megválni, féltett kincsként őrzik azokat – írja a Blikk.

Babicsek Bernát halálának felelősét a mai napig keresik.  A szülők remélik, ha pont kerül az ügy végére, könnyebben el tudják engedni a gyermeküket.

„A véleményem, hogy igenis mulasztás történt” – mondta az RTL-nek adott interjúban a gyászoló édesanya, aki tisztázta fiával történteket. A művész szilveszter este még fellépett, majd a solymári lakásába ment egy ismerősével. Mivel nem akart tovább menni bulizni, amikor barátja egyedül hagyta, elkezdett főzni.

„Elfoglalta magát, aztán elaludt az asztalnál egy pillanat alatt. Gondolom, leült valamiért, és elaludt, ez lett a veszte. Inkább elment volna bulizni” – nyilatkozta az édesanya, hozzátéve, fia minden alkalommal üzent neki, amikor hazaért, így felfoghatatlan számára, hogy pont otthon történt a tragédia.

Az édesanya szerint a riasztásra kiérkező személy még megmenthette volna az életét.

„Tudjuk, hogy nem kapjuk vissza, de ez egy fizetett szolgáltatás volt, s az lett volna az illető kötelessége, a munkája, hogy ha baj van, segítsen. Még beletörődtünk volna abba is, hogy nincs felelős, de mikor megláttuk a felvételt, hallottuk, hogy a járőr mondja – többször is –, hogy bent horkol, és nem akarja felébreszteni, egész egyszerűen felelőtlenül járt el, arra gondoltunk, hogy ezt nem lehet hagyni!” – fogalmazott Babicsek Márta, aki szerint a hatóságok nem foglalkoznak kellően az üggyel.

A fellebbezést követően a rendőrség rekonstruálta a házban történteket, és kipróbálták, mennyi látszódhatott a füsttel teli házban. A teszt szerint látszott volna, hogy ott baj van.

„Biztosak vagyunk benne a férjemmel, hogy ha nem lenne itt a másik fiunk, mi már nem élnénk”– nyilatkozta az összetört édesanya.

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés