ACNEWS

Egy hőerőművet is elért az egyik erdőtűz Törökországban

Egy hőerőmű területét is elérték a lángok szerda este Törökország dél-nyugati részén, ahol nyolcadik napja erdőtüzek pusztítanak, sok esetben tengerparti üdülőhelyeket veszélyeztetve - jelentette az NTV török hírtelevízió.

Hirdetés
Ad image

Egy hőerőmű területét is elérték a lángok szerda este Törökország dél-nyugati részén, ahol nyolcadik napja erdőtüzek pusztítanak, sok esetben tengerparti üdülőhelyeket veszélyeztetve – jelentette az NTV török hírtelevízió.

Az Anadolu állami hírügynökség szerint a Mugla tartományban lévő kemerköyi hőerőműből megkezdték a dolgozók evakuálását, a veszélyes anyagok elszállítása pedig már korábban megtörtént.

A védelmi minisztérium Twitter-fiókján azt közölték, hogy a közelben tartózkodók közül többen a tengerpartra menekültek, ahonnan a haditengerészet hajói szállították el őket.

Szakértők szerint a széntüzelésű erőmű károsodása egyes térségekben az áramszolgáltatás kimaradásához vezethet, s az tűz következtében nagy mennyiségű szén-monoxid szabadulhat fel.

A kis-ázsiai országban múlt szerda óta összesen 187 helyen keletkezett erdőtűz. Jelenleg 15 helyszínen tart még a lángok oltása.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerda este az Haber török hírtelevíziónak adott interjújában azt mondta, hogy az erdőtüzek olyan nemzetközi fenyegetést jelentenek, mint a világjárványt okozó SARS-CoV-2 koronavírus. Az államfő egyúttal arról is beszámolt, hogy más eszközök mellett immár 20 tűzoltó repülőgép és 51 helikopter vesz részt az oltási munkálatokban.

A törökországi tűzvészben eddig nyolc ember vesztette életét. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés