ACNEWS

Egy magyar, szőke nő a világ legkeresettebb női bűnözői között

2012 óta szökésben van és azóta is csak találgatják, hogy hol lehet a magyar csaló keresztanya, Dudla Andrea.

Hirdetés
Ad image

2012 óta szökésben van és azóta is csak találgatják, hogy hol lehet a magyar csaló keresztanya, Dudla Andrea.

Négy év múlva örökre elévülhet a világ legkeresettebb női bűnözői között számon tartott és mai napig is szökésben lévő Dudla Andreára kirótt büntetés. Az asszony bűntársait már elfogták, míg ő maga sokak szerint Thaiföldön húzta meg magát.

A miskolci asszony még 2005-ben kezdte az ipart, amikor is bűntársaival együtt egy könyvelőiroda vezetőjeként bankokat kopasztottak meg ravasz módon, majd 4400 tonna kukoricát adtak el egyszerre több embernek úgy, hogy az ígért termény sehova nem érkezett meg. Húzásaikkal a bankoknak 400 milliós, míg a kukoricacsalással közel 250 milliós kárt okoztak, azonban Andrea nem várta meg a 2017-ben adócsalás, pénzmosás, csalás, közokirathamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatti ítéletet, hanem még 2012-ben megpattant az országból, és külföldre szökött. 

A távollétében tartott tárgyalásán kiderült: vélhetően ő maga volt a banda feje és esze, valóságos keresztanyaként tartották számon. Nagy valószínűséggel ő eszelte ki a csalásokat.

„Maga, Andrea volt mindennek az értelmi szerzője, két társa, az első és harmadrendű vádlottak pedig vakon belementek a tervbe: 
Sok pénz lebegett a szemük előtt, a másodrendű vádlott vitte őket a bajba, ők ketten pedig belementek. Hamisították a banki fejléces papírokat, nullás adóigazolásokat kreáltak, egy kekszes dobozban egymás mellett sorakoztak a hamis pecsétek, és még arra is ügyeltek, hogy a banki ügyintézésre elegáns üzletembernek öltöztessék a strómanokat” –  a bíró a másodfokú tárgyaláson a Borsod Hír alapján

. A lap hozzátette, hogy Andrea semmit nem bízott a véletlenre, ugyanis végig helyi nehézfiúk védték, emellett a cégek mellett magánembereket is lehúzott: városszerte kért kölcsönöket magas kamatot ígérve, melyek közül semmit nem adott vissza. „Maga volt a nő”; szőke, csinos, rendkívül jó fellépésű és beszélőkéjű, „a csűr-csavarásban topon volt” – így vallottak róla a megkárosítottak.

Dudla végül 10 évet kapott, de a másodfokú ítéletet nem hallhatta, addigra ugyanis kámforrá vált: a kukorica-csalásban is érintett O. Róberttel együtt megszöktek az országból. 2016-ig nyomukat sem találták, azonban Róbert 2016. június 24-én egy repülővel hazajött Thaiföldről, a zsaruk pedig már a reptéren elfogták és ki is hallgatták. Sokan ezért úgy gondolják, hogy Andrea azóta is valahol Thaiföldön rejtőzködik tíz éve, méghozzá sikeresen: amellett, hogy az Europol is a legkeresettebb női bűnözői között tartja számon és jelenleg is 11 elfogatóparancs van ellene érvényben, bottal üthetik csak a nyomát -írta meg a sztorit a Bors.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés