ACNEWS

Egyetemen tanítják a marihuánatermesztést

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A német törvény szerint a birtoklás legális. De hogyan lehet kannabisz növényeket termeszteni? Új egyetemi tantárgy lett belőle!
Hirdetés
Ad image

2024. április 1. óta Németországban a felnőttek legfeljebb 50 gramm szárított kannabiszt birtokolhatnak. A nem kereskedelmi célú termesztés is engedélyezett.

Az Erfurti Alkalmazott Tudományok Egyeteme pontosan ezt szeretné megtanítani a jövőben a diákjainak. Pontosabban a kannabisz termesztését és előállítását a „Kertészeti növénytermesztés” szakba akarják integrálni. Az ennek megfelelő kurzusokat a következő téli szemeszterre tervezik – jelentette be kedden a türingiai egyetem.

A kertészhallgatók körében már évek óta egyre nagyobb az érdeklődés a növény iránt, különösen annak „gyógyászati felhasználása” miatt.

„Németországban eddig szinte egyáltalán nem volt professzionális termelés, és nem volt tudományos képzés vagy kutatás” – magyarázta a képzési programba való felvétel okait Wim Schwerdtner programigazgató.

Az Erfurti Alkalmazott Tudományok Egyeteme kizárólag THC-mentes kendert kíván termeszteni képzési és kutatási célokra. A THC (tetrahidrokannabinol) nevű anyag okozza a kannabisz bódító hatását – írja a Bild.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés