ACNEWS

Egyetlen magyar nő várja a halált tényleges életfogytiglannal

Nem bírta elviselni, hogy a 8 éves lánya a mostoháját nevezte anyunak…

Hirdetés
Ad image

Nem bírta elviselni, hogy a 8 éves lánya a mostoháját nevezte anyunak…

Valószínűleg a börtöntemetőben végzi Á. Anikó.

Napjainkig 450 embert ítéltek életfogytiglanra, közülük 72-t ténylegesre. Utóbbiak között egyetlen nő van: Á. Anikó, aki 2015-ben a tatai Öreg-tó partján lévő egyik panzióban 107 késszúrással gyilkolta meg a nyolcéves lányát, Laurát– írja a Magyar Nemzet.

A tragédiát megelőzően az asszony 2012-ben egy alkalommal azzal fenyegette meg az apát, hogy rendeljen szép fehér koporsót, mert megöli önmagát és Laurát is. Akkor eljárás indult ellene kiskorú veszélyeztetése miatt, de azt idővel megszüntették. Mint ahogy a napilap is írja, a tragikus hétvégén, 2015-ben a húsvéti szünetre kapta meg láthatásra Laurát, akit már hosszabb ideje a gyerek édesapja és annak új párja nevelt. Tatán vett ki egy szobát, az Öreg-tó partján, egy panzióban. A nő több liter pezsgőt ivott meg, nyugtatókat szedett rá, majd felidegesítette magát, hogy gyermeke az apja új partnerét nevezi anyunak.

Ezután ölte meg a szállodai szobában a kislányát, majd betakarta a testét. Még néhány napig együtt lakott a holttesttel, majd feladta magát a rendőrségen. A bírónak azt állította, hogy a gyilkosságból semmire sem emlékszik, ugyanis annyira kiütötte magát a beszedett nyugtatóval és a tömérdek alkohollal, amivel elöblítette a gyógyszereket. Az idén ötvenéves nő az első fokon kiszabott büntetést előbb megfellebbezte, majd összetépte: szenvedni akar azért, amit tett.

A tényleges életfogytiglani szabadságvesztés a magyar büntetőjog legsúlyosabb büntetése. Legfőbb jellemzője, hogy – az életfogytiglani szabadságvesztéssel ellentétben – az ítélet kizárja annak lehetőségét, hogy negyven évnél korábban megvizsgálják a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.

A gyilkosságtól számított negyven év múlva, 2055-ben Á. Anikó 87 éves lesz. Mint ahogy a Magyar Nemzet is írja, kevés az esélye annak, hogy valaha is szabadlábra kerül. Valószínű, hogy ugyanúgy a börtöntemetőben végzi, mint az eddig tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt másik nő, a Szita Bence-gyilkosság egyik elkövetője, Polcz Erika, aki 2017-ben a börtönben hunyt el.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés