ACNEWS

Egyszerűsödnének az iskolai orvosi igazolások

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Csak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) alkalmazást kellene összekapcsolni a KRÉTA rendszerrel.
Hirdetés
Ad image

„Régi probléma, hogy az iskolák minden esetben orvosi igazolást várnak el a hiányzó diákoktól” – mondta az InfoRádióban a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke, Havasi Katalin.

Orvosi szempontból nincs szükség a lepecsételt papírfecnikre, hiszen a szülő felelős azért, hogy a gyermekéről megállapítsa, hogy jól vagy rosszul van, hogy orvoshoz vagy iskolába viszi.

„Ha az EESZT-be fölkerül a jövőben az az információ, hogy a gyermek megjelent az orvosánál, és ő úgy találta, hogy például vírusfertőzése van, amiből öt napon belül meg fog gyógyulni, akkor ez automatikusan megjelenne a Kréta felületén is, így a gyermek iskolájában az osztályfőnök és iskolaigazgató meg tudja tekinteni ezt. Az EESZT és a Kréta összekapcsolásának további előnye lenne, hogy egy tartósabb betegség esetén látná a tanár, hogy az orvos visszarendelte a gyereket és meghosszabbította a gyógykezelését” – tette hozzá Havasi Katalin.

Ez fordítva is működne. Ha például, ha egy kamaszt évek óta nem látott a háziorvosa, de az iskolában észlelnek nála valamilyen egészségkárosodást, akkor erről a háziorvos is azonnal értesülne – írja az Infostart.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés