ACNEWS

Együtt éheznek az oroszlánokkal a palesztin menekülők – VIDEÓ

Fotó: youtube / oroszlán jafai állatkert
Fotó: youtube / oroszlán jafai állatkert
A rafahi állatkertben keresnek menedéket a gázai övezet északi részéről elmenekült családok. A ketrecek között nagyobb biztonságban érzik magukat.
Hirdetés
Ad image

Az izraeli figyelmeztetések, illetve támadások után a gázai lakosok nagyrészt elhagyták otthonukat, és talán biztonságosabb zónákban kerestek menedéket, különösen a terület déli részén. A rafahi állatkert is tele van menedéket kereső emberekkel.

A sátraik, kalibáik megtöltik az üres telkeket. A magánállatkert ketrecei közötti üres terek is tele vannak. A területen számos műanyag sátor áll, és a pálmafák között zsinóron lóg a szennyes – írja a blesk.cz.

„Sok családot teljesen kiirtottak. Most az egész klánunk ebben az állatkertben lakik” – mondta a Reuters riporterének Adel Joma’a, aki elmenekült Gáza városából. „Az állatok közötti élet kegyesebb, mint amit a harci repülők adnak nekünk.”

Az egyik majom már olyan gyenge, hogy magától nem is eszik. Az emberek megpróbálnak legalább egy kis ételt beletömni. És az oroszlánoknak sincs élelemük. A nőstény október óta a felére fogyott. Míg korábban minden nap kapott csirkét, most csak néha találnak neki egy kis kenyeret. És ugyanez a helyzet a két kölykével is: „Vízbe áztatott kenyérrel etetjük őket, hogy legalább életben tartsuk őket. A helyzet tényleg tragikus” – mondta Ahmed Joma’a a Reutersnek.

A kis magánállatkertet 1999-ben alapították, és többször is megszenvedte a palesztin-izraeli konfliktust. Az izraeli buldózerek egyszer lerombolták, az újjáépítés után pedig az állatok éhezéstől, nem megfelelő felszereltségtől és rossz ellátástól szenvedtek. Négy oroszlánkölyök például halálra fagyott – írja a BBC.

Most emberek és állatok tucatjai együtt éheznek az állatkertben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés