ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Einstand: oroszoké lett a Danone és a Carlsberg is

Pixabay
Pixabay
Vlagyimir Putyin elnök által aláírt rendelet értelmében az orosz állam átvette az irányítást a Carlsberg sörgyártó cég részesedése, és a francia joghurtgyártó Danone orosz leányvállalata felett-
Hirdetés
Ad image

A vasárnap közzétett rendelet szerint az orosz állam „ideiglenesen” kezeli a Danone Russia és a Carlsberg tulajdonában lévő Baltika részvényeit.

A lépés azután történt, hogy áprilisban állami ellenőrzés alá vették a német Uniper és a finn Fortum orosz leányvállalatait.

A Kreml akkoriban arra figyelmeztetett, hogy újabb nyugati eszközöket foglalhatnak le ideiglenes megtorlásként az orosz vállalatok elleni külföldi lépések miatt.

A Danone kijelentette, hogy kivizsgálja a helyzetet, és „minden szükséges intézkedést megtesz, hogy megvédje jogait a Danone Russia részvényeseként, valamint az üzletmenet folytonosságát valamennyi érdekelt fél, különösen az alkalmazottak érdekében”.

A Baltika vezető sörgyártó vállalat Oroszországban – mintegy 30%-os piaci részesedéssel. A Carlsberg márciusban jelentette be, hogy eladja teljes tevékenységét Oroszországban, ahol 8400 embert foglalkoztat.

„Az elnöki rendeletet követően az értékesítési folyamat kilátásai most nagyon bizonytalanok” – mondta Carlsberg közleményében.

Állítólag sem a Danone, sem a Carlsberg nem kapott hivatalos értesítést. Bár mindkettő már korábban jelezte, kivonulnak Oroszországból – írja a TheGuardian.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés